Prajitura tavalita cu nuca de cocos (de post)

De Nely`s Blog
(4.45/5 - 557 voturi)
58 comentarii


  • PRAJITURA TAVALITA CU NUCA DE COCOS (DE POST)
  • PRAJITURA TAVALITA CU NUCA DE COCOS (DE POST), Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

BLAT:
- 350 g zahar
- 8 linguri miere
- 250 ml apa
- 175 ml ulei
- 2 lingurite amoniac stins in otet
- 700 g faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare

GLAZURA:
- 300 g zahar
- 300 g apa
- 5-6 linguri cacao
- 250 g margarina Unirea
- 1 fiola esenta de rom
- 300 g nuca de cocos

Preparare:

Etapa 1:

BLAT:
Intr-un vas se amesteca bine toate ingredientele pentru blat. Se obtine un aluat moale precum o smantana mai groasa.

Etapa 2:

Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se introduce in cuptor la foc mediu pentru cca 35 de minute. Cand este gata se lasa sa se raceasca in tava.

Etapa 3:

GLAZURA:
Se pun pe foc intr-o craticioara apa, zaharul, cacaua si margarina. Se lasa sa fiarba pana devine un sirop mai gros precum glazura.

Etapa 4:

Se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga esenta de rom.

Etapa 5:

Blatul se taie cubulete potrivite si se trece fiecare bucata prin glazura de cacao apoi se tavalesc prin nuca de cocos.



Printează paginaAdaugă la favorite
De Nely`s Blog



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 23/03/2013, 07:59

La glazura 300 ml apa probabil....
Prajiturile de pe internet sunt ok daca sunteti dispuse sa aruncati prima incercare. Si daca o gospodina cu experienta isi da seama de greseli si o salveaza.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/04/2013, 23:31

Am facut-o in seara asta, si sunt multumita avand in vedere ca sunt novice in ale deserturilor. cuburile tavalite le-am insiropat cam mult si mi-au ramas multe fara sirop...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/04/2013, 20:53

Am mancat aceasta prajitura facuta de o prietena si va spun ca este excelenta!! Este suuuuuper si se face si suuuuuper usor!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/12/2013, 13:16

Am facut-o de foarte multe ori insa am pus mai putina miere in blat si a iesit foarte buna :) felicitari pentru postare

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/12/2013, 08:49

O reteta foarte buna ,nu multi se gandesc sa gateasca de post . Felicitari ! Sarbatori Fericite !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/03/2016, 11:03

Mi-a ramas sirop, Se poate face din 250 ml apa cu tot atata zahar. E cam dulce prajitura pe total.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/11/2015, 17:24

Nu e de post, mierea e de origine animala, chiar si albinele, si deci insectele, sunt animale!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 26/06/2012, 14:32

Cantitati total gresite pt o tava cu masurile indicate mai sus

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (58)


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale