Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Prajitura usoara cu cirese

De
(4.93/5 - 15 voturi)

2 comentarii
Prajitura usoara cu cireseTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Pentru blat:
- 8 oua
- 120 g. zahar
- 80 g. faina
- 20 g. amidon
- 30 g. cacao

Pentru crema:
- 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.)
- 400 g. iaurt
- 150 g. zahar
- 1 borcan compot de cirese
- 300 ml. frisca lichida
- zahar pudra, pentru ornat
Preparare:

Etapa 1: Incingeti cuptorul la 200 grade C. Separati ouale; amestecati galbenusurile cu zaharul. Bateti spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati-le galbenusurilor. Adaugati faina, amidon, cacao, toate in prealabil cernute. Amestecati totul cu o spatula.

Etapa 2: Turnati compozitia intr-o tava intinsa , unsa si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.
Coaceti 10-12 minute; rasturnati apoi blatul pe un prosop de bucatarie pudrat cu zahar sau pe o hartie de copt. Indepartati cu grija hartia de pe blat si taiati-l pe jumatate.

Etapa 3: Desfaceti borcanul cu cirese. Asezati o jumatate de blat intr-o forma tapetata cu folie transparenta . Insiropati blatul cu siropul preferat.
Inmuiati foile de gelatina in apa rece. Scurgeti borcanul cu compot si incalziti sucul. Topiti gelatina in suc . Lasati sa se raceasca. Adaugati ciresele.Amestecati iaurtul cu zaharul; turnati deasupra compozitia cu cirese si amestecati usor.

Etapa 4: Bateti frisca si incorporati-o amestecului rezultat. Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute. Intindeti apoi crema pe jumatatea de blat insiropata; puneti deasupra cea de-a doua jumatate de blat, si ea insiropata. Lasati la frigider peste noapte; crema este destul de lichida, dar dupa o noapte la frigider devine incredibil de pufoasa.

Etapa 5: Taiati marginile astfel incat bucatile din mijloc sa fie drepte.Taiati-o in aproximativ 12-14 bucati. Serviti-o simpla sau pudrata cu zahar pudra. Mie nu mi-a iesit lichida compozitia de crema inainte sa o dau la frigider. Motiv pentru care am lasat-o la frigider doar 10 minute. Parerea mea ca as fi putut coace 2 blaturi in tava de 24/34 si ar fi fost si stratul de crema mai putin inalt dar va asigur ca si asa a fost delicios fara sa ai senzatia ca e multa crema atunci cand mananci.



Printează pagina
De FELIS (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super,cred ca e foarte buna. voi inceraca!

Postat 26/05/2012, 21:22
5 / 5

Foarte buna am facut si eu bravo

Postat 14/12/2011, 09:42

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween



Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)