Petitchef

Prajitura vieneza

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Foi:

Crema:

Zahar caramel:

decor:

Preparare

  • Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina rama.
  • Asezam rulourile una langa alta ,punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .
  • Imbracam prajitura cu un strat de crema si radem deasupra ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.


Poze

Prajitura vieneza
Prajitura vieneza - poza 2
Prajitura vieneza - poza 3
Prajitura vieneza - poza 4

Întrebări:




Comentarii (20):

Ana, 06/06/2021

Fiecare blat (2 blaturi)se face din 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina.Crema se face din 700 ml lapte,4 galbenusuri ,faina( sau amidon( 4-5 linguri) si 4 linguri de zahar- se pune puțin zahar deoarece blaturile sunt insiropate cu siropul caramel( crema clasica de vanilie).Rulourile sunt de fapt vieneze-VIVA sau cele de Lidl.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
nicoleta_i2018, 19/05/2022

Execrabil. Si tristuț...

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 19/05/2022

In bataie de joc!!!! cine mai foloseste margarina, oare!!!

(2) (0) Abuz
Antoaneta, 17/06/2017

Eu gatesc de 40 de ani dar nu am intilnit praj cu rulouri-de care?
cele de la cofetarie sunt cornete deja umplute si nu le-as pune niciunde.Le-as manca asa
,Ma rog , daca ati inteles ceva,,,,nu cred
Antoaneta

(0) (0) Abuz
Ariadna, 17/06/2017

La toate atentionarile anterioare adaug si eu: Cu 300g zahar caramelizat stins cu 100ml apa iese sirop, nu caramel care trebuie sa se intareasca!!!

(1) (0) Abuz
30/10/2016

Eu am o reteta asemanatoare ,crema cu unt nu cu margarina de pe vremea lui pazvanti .In sine prajitura este foarte buna ,lipseste marimea tavi si explicatii clare !!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
30/10/2016

Invata ,te rog ,sa scri in limba romana ,ca este greu de inteles dialectul ,ca sa ma exprim elegant, nu se intelege nimic din reteta pe care ai expus-o

(0) (0) Abuz
30/10/2016

Ce rulouri?
Reteta data aiurea ,fara explicatii ,culme e ca unii spun ca e buna de incercat ,probabil din cunustintele dv.

(1) (0) Abuz
30/10/2016

"instructiunile de pe plic"? Care plic? "rulourile una langa alta" ADICA O RULOU - DOUA RULOURI

(0) (0) Abuz
11/10/2015

Merita incercata !

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Strudelul cu mere - specialitate vieneza Strudelul cu mere - specialitate vieneza Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează