Petitchef

Prajiturica cu glazura alba (de post)

Desert
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
956 Kcal

Ingrediente

4

foi:

Cost estimat: 1.34 (0.34€/porție)

Preparare

  • Se face un aluat din aceste ingrediente,s-ar putea sa mai ceara faina aluatul, ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi) si sa mmodific cate ceva,asadar a facut aceeasi reteta de foi doar ca a adaugat un pic de colorant rosu in compozitie,si asa au iesit foile colorate spre portocaliu,crema-a impartit-o in trei o parte a lasat-o culoarea naturala cu esenta de vanilie iar doua parti le-am colorat cu cacao si a pus esenta rom.
  • Glazura e o experienta noua,dar buna,alor mei le-a placut mult-330 g zahar tos,50 g glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70 g apa.
  • Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum e nu a termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,a aproximat,circa 10-15 minute a lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute,calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,e abia a invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand a sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (252g)
Calorii: 956Kcal
  • Carbo: 129.3g
  • Grăsimi: 41.7g
  • Grăsimi sat.: 8.2g
  • Proteine: 12.7g
  • Fibre: 4.7g
  • Zahăr: 52.3g
  • ProPoints: 26
  • SmartPoints: 36

Poze

Prajiturica cu glazura alba (de post)
Prajiturica cu glazura alba (de post) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

15/11/2017

Dl/dna cu comentariile negative-daca nu va plac rețetele și mai ales acest site de ce-l mai vizionati?...aveți un suflet foarte intunecat...bunul Dumnezeu sa va lumineze și sa va ajute sa vedeți răutatea pe care o purtați in interiorul Dvs.

(0) (0) Abuz
04/02/2016

De ce spui "miere de albine"? Crezi ca i-ar trece cuiva prin cap sa foloseasca miere de viespi? Nu era de ajuns sa scrii simplu, miere? Si in plus, toata lumea face altceva in "olita", cum poti tu sa gatesti unde iti faci treburile? Pe langa toate mai ai si veleitati de... analfabeta!

(0) (2) Abuz
04/12/2015

Lipseste crema din reteta si exolici incalcit.

(1) (0) Abuz
28/11/2015

Numai tu ști ce ai făcut cu această rețetă

(0) (0) Abuz
viorica69, 27/11/2015

CREMA?????

(1) (0) Abuz
27/11/2015

Invata sa scrii si sa povestesti, apoi posteaza. N-am avut puterea sa citesc "reteta" pana la capat!

(0) (1) Abuz
23/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine vegetarian
Tajine vegetarian
6 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează