Petitchef

Savarine

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :)

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Am folosit pentru aluat:

Pentru sirop:

Pentru crema:

Preparare

  • Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma.

    Am adaugat apoi pesmetul, faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru briose asezate in tava.

    Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.
  • Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.
  • Crema: Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.
  • Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca, la fel si siropul, apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel.

    Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca. Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.
  • Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

    Pofta mare!


Întrebări:




Comentarii (37):

16/08/2013

Excelentaaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/08/2013

Cred ca sunt foarte bune felicitari

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Edaniela, 11/08/2013

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2016

De cand eram copil, erau preferatele mele!Nu am gasit, insa, o reteta ca aceasta, sper sa-mi iasa!

(0) (0) Abuz
03/02/2016

Stiti , patiseria este ca farmacia se lucreaza la grame!!!!

1 ) Ar fi bine ca publicatiile sa fie date in unitati de masura! 2) Ar fi bine de

(0) (0) Abuz
03/02/2016

Bune!

(0) (0) Abuz
03/02/2016

Oare as putea folosi Mascarpone in loc de ricotta? Sau urda dulce?

(0) (0) Abuz
28/01/2015

Excelente!!!

(0) (0) Abuz
07/07/2014

O idee grozava... o sa incerc chiar acum!

(0) (0) Abuz
06/07/2014

Suuuuuuuuper !!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartine cu ricotta, dovleac si ou
Tartine cu ricotta, dovleac si ou
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto calabrese și burrata cremoasă
Pesto calabrese și burrata cremoasă
4 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează