Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Savarine i

De Retete de prajituri si torturi


Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Aluatul :
- 6 oua,
- 120 g zahar,
- 15 ml rom,
- 30 g faina,
- 100 g pesmet.
-
Siropul :
- 300 g zahar,
- 400 ml apa,
- 100 ml rom.


Pentru ornat:
- gem de zmeura sau caise,
Preparare:

Etapa 1: Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina solida si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul sau o lingura cu zeama de lamiie si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nouou.

Etapa 2: Se adauga galbenusurile, se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune pesmetul cu faina, amestecind cu teiul, numai prin rasturnare, de 9?10 ori, ca sa nu se lase albusul. Compozitia se imparte cu lingura in toate formele tapetate. Acestea se pun intr-o tava de prajitura care se introduce in cuptorul bine incalzit la foc miilociu si se lasa 30 minute.

Etapa 3: Nu se deschide cuptorul 20 minute; dupa aceea, focul se mai* reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare. Dupa ce s-au copt, se rastoarna cu baza m sus, pe un platou si se lasa sa se raceasca acoperite, in bucatarie. Intre timp. se pregateste siropul. Zaharul se amesteca cu apa, pe foc, pina cind se dizolva si se lasa sa fiarba citeva clocote. Cind este aproape rece, se adauga romul. Fiecarei savarine i se taie cite un capac , asa cum este asezata, Pe un platou, savarinele se stropesc abundent cu siropul, pus intr-o stropitoara din plastic cu capacul perforat si, apoi, se introduc neaparat in frigider, unde se lasa sa se raceasca 2?3 ore, altfel frisca se va muia, cind va ajunge im contact cu ele.

Etapa 4: Fiecare savarina se unge deasupra cu gem peste care m pune un strat de 2-3 cm frisca, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat; m asaza capacul si pe el se modeleaza, o rozeta mare din frisca, printr-o simpla apasare pe cornet.

Etapa 5: Compozitia de savarine se poate coace si in forma mare, cu marginea ondulata si cu tub la mijloc, bine unsa cu margarina solida si tapetata ca faina. Se coace cum s-a aratat mai inainte si, dupa ce s-a racit, i se taie un capac 1/3 din ea, asa cum este rasturnata pe platou , se siropeaza, se orneaza cu frisca si apoi se taie in felii de 4-5 cm.

Etapa 6: Compozitia de savarine se poate pregati si fara pesmet, numai cu faina., exact ca pentru Indiene cu frisca”. Pentru savarine , in compozitie se vor pune numai 15 g zahar si 25 g faina la un ou de 60 g si la 6 oua, 20 ml rom; in rest, se prepara, cum s-a aratat mai inainte. “« frisca pentru ornat se pot adauga albus si gelatina car» o vor inmulti , astfel, mentinindu-si mai bine forma.



Printează pagina
De Retete de prajituri si torturi (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite





Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Pizza cu broccoliPizza cu broccoli
Dezgustător
Delicios