Tarta cu mere

(4.41/5 - 547 voturi)
72 comentarii

:-)

  • Tarta cu mere
  • Tarta cu mere, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 15 m
Dificultate: Ușor
Calorii: 462 Kcal (1 porție)
ProPoints: 12 (1 porție)

Ingrediente:

Pentru Aluat :
250 g faina
100 g unt moale
2 linguri de zahar (30 g)
1 ou
Un praf de sare

Pentru Umplutura :
3 mere (3 - 4)
1 cana lapte (250 ml)
2 linguri faina (30 g)
5 linguri zahar (75 g)
1 ou (si 1 galbenus)
2 pliculete zahar vanilat
Coaja rasa de lamaie (1 lingurita)

Preparare:

Aluatul il facem amestecand toate ingredientele pana obtinem un aluat destul de tare, dar elastic. Daca este prea sfarmicios inseamna ca a fost prea multa faina, si putem incorpora 2 - 3 linguri de apa in aluat. Dam la frigider aluatul pentru cam 20 - 30 minute, pana pregatim umplutura.

Pentru crema de vanilie, batem cu mixerul oul si galbenusul cu zaharul pana se dizolva. Adaugam apoi cate o lingura de faina, pe masura de o omogenizam in crema. Punem si zaharul vanilat, coaja de lamaie si treptat adaugam si laptele.

Pregatim merele, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si le taiem felii subriti.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina. Aluatul trebuie sa fie elastic, asa ca daca se crapa pe margini pe masura ce il intindem, adaugam putina apa si il mai framantam 1 minut, dupa care incercam din nou. Daca aluatul devine prea lipicios, inseamna ca s-a incalzit prea mult, asa ca il mai bagam la frigider cateva minute.

Punem aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, presam cu grija pe toata suprafata tavii, pentru ca sa nu se rupa aluatul. Peste aluat asezam feliile de mere in cercuri, iar deasupra turnam crema. Putem presara 1- 2 linguri de zahar peste.
Dam la cuptorul incins la 180 - 200 grade si lasam timp de 50 minute - 1 ora, pana cand crema s-a intarit, iar aluatul s-a rumenit pe margini.


Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 462Kcal
  • 23%
  • Carbo:
  • 65.7g
  • 22%
  • Grăsimi:
  • 16.6g
  • 26%
  • Grăsimi sat.:
  • 10.1g
  • 50%
  • Proteine:
  • 9.3g
  • 19%
  • Fibre:
  • 3.7g
  • 15%
  • Zahăr:
  • 33.9g
  • 42%

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 238g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

arta_s2013
5 / 5arta_s2013
Postat 23/11/2013, 13:37

Am facut aceasta reteta in Perissac, zona Bordeaux, Franta, am fost 8 persoane la masa si ma gandeam sa ii surprind cu un desert de-al lor. Dupa ce au mancat desertul francezii mi-au spus ca a fost cea mai buna tarta cu mere pe care au mancat-o. Asta in conditiile in care acest tip de tarta este destul de cunoscuta. Am ramas surprinsa de comentariile negative postate la aceasta reteta.....nu ma asteptam ca pe un site de retete culinare sa citesc asemenea absurditati....reteta este foarte simpla si completa. In reteta nu scrie ca trebuie sa fierbi crema, deci .....CREMA NU SE FIERBEEEEEEEEEE !!!!!!! Cititi cu atentie retetele iar cui nu ii iese o reteta nu inseamna neaparat ca ar fii vina celui care a postat-o...daca nu aveti idee de gatit nu mai prapaditi ingredientele. Stim doar sa comentam aiurea. Repet !!!!!!!! Tarta este foarte buna, reteta simpla si completa!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 28/01/2013, 11:02

Daca ai pus merele peste aluat si apoi crema deasupra cum de in fotografie merele sint deasupra?nu stiu daca cei care comenteaza au si facut-o dar sincer ma indoiesc.reteta este tare confuza.mi-a placut comentariul cu,, Petitchef sinte-ti,,n-ar strica sa invatam si putintica gramatica.

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 23/07/2015, 23:21

Am facutt aceasta reteta ,dar cu nectarine in loc dee mere.A iesit super buna.Crema nu trebuie fiarta si chiar daca este turnata peste fructe acestea ies lla suprafata odata ce crema see intareste in cuptor.Cred ca ar mergge cu orice fructe

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/12/2013, 17:39

Am facut tarta si e f. buna. am respectat reteta exact asa cum e scrisa. poate putin mai multa crema mi-ar placea

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Tamilucy
5 / 5Tamilucy
Postat 07/04/2014, 14:26

Foarte foarte buna. Crema nu trebuie fiarta, am urmat reteta exact cum e scrisa si a iesit foarte buna.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/12/2012, 14:52

Arata delicios , imediat ma apuc si eu cu sora mea de facut aceasta tarta, abia astept sa manac din ea

(0) (1) Abuz
3 / 5
Postat 17/11/2013, 07:10

Dupa ingrediente si modul de preparare pare ok. Am sa revin cu comentarii dupa ce a voi prepara

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/11/2014, 09:19

Cu ce as putea inlocui laptele?? mi-a iesit foarte buna dar lui bebe a meu nu ii place laptele

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (72)

Întrebări:


Video sugerat


Placinta englezeasca cu mere



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Strudelul cu mere - specialitate vienezaStrudelul cu mere - specialitate vieneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale