Petitchef

Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.

Desert
8 porții
3 ore
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
    Unt de mere

    - Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă;
    - Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când;
    - După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă;
    - Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase;
    - Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent;
    - În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă;
    - Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine;
    - Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește;
  • Etapa 2 - Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
    Blat de tartă

    - Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider;
    - Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare;
    - Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă;
    - Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute;
    - Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță;
    - Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini;
  • Etapa 3 - Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
    Crema de Mascarpone

    - Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră;
    - Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine;
    - La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă;

    - Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;


Poze

Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

27/02/2017

Grozava,gustoasa si sanatoasa!!!

(0) (0) Abuz
26/02/2017

O reteta interesanta.Multumesc petitchef.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Unt versus Margarina Unt versus Margarina

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează