Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort belcolade

De
(4.66/5 - 82 voturi)

11 comentarii
Tort BelcoladeTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 h, 30 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic Crem Ole ciocolata
Pentru mousse de vanilie:
- 600 g ciocolata alba
- 1050 ml smantana dulce
- 2 plicuri intaritor frisca
- 30 g gelatina
- 20 ml esenta vanilie
Pentru umplutura:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 ml smantana dulce
- 200 g visine din compot
Preparare:

Etapa 1: Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.

Etapa 2: Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste.

Etapa 3: Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.

Etapa 4: Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot.

Etapa 5: Deasupra se pune din nou mousse de vanilie si la final foaia de blat. Se strange folia de plastic la margini si se da la rece. Se tine aproximativ 6 ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte. Si pentru ca azi 30 iunie este ziua Brianei, facut un mini tort si pentru colegele mele de birou.



Printează pagina
De Alexa (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Foarte bun

Postat 20/03/2015, 16:38
5 / 5

Cat de mare este tava ? dimensiunile ei ?

Postat 26/07/2014, 16:05
5 / 5

MINUNATA!

Postat 24/02/2014, 19:52
5 / 5

Delicios

Postat 03/02/2014, 19:52
5 / 5

Excelent

Postat 12/12/2013, 17:16
5 / 5

Este foarte buna

Postat 01/10/2013, 20:03
...click aici pentru a vedea toate comentariile (11)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Masina dulce cu capsuni si ciocolataMasina dulce cu capsuni si ciocolata
Dezgustător
Delicios