Petitchef

Tort Belcolade

Desert
4 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru blat:

Pentru mousse de vanilie:

Pentru umplutura:

Preparare

  • Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.
  • Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste.
  • Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.
  • Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot.
  • Deasupra se pune din nou mousse de vanilie si la final foaia de blat. Se strange folia de plastic la margini si se da la rece. Se tine aproximativ 6 ore apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte. Si pentru ca azi 30 iunie este ziua Brianei, facut un mini tort si pentru colegele mele de birou.


Poze

Tort Belcolade
Tort Belcolade - poza 2
Tort Belcolade - poza 3
Tort Belcolade - poza 4
Tort Belcolade - poza 5
Tort Belcolade - poza 6

Întrebări:




Comentarii (12):

Daniela Neti, 02/12/2018

Tortul de la nunta mea. A fost super delicios.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/08/2013

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

Foarte bun

(0) (0) Abuz
26/07/2014

Cat de mare este tava ? dimensiunile ei ?

(0) (0) Abuz
24/02/2014

MINUNATA!

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Este foarte buna

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Vreau si eu sa fac de ziua fetitei mele in decembrie

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Foarte bun si spornic

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează