Petitchef

Tort cu ciocolata si caramel sarat

Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.

Desert
9 porții
15 min
10 ore
40 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

9

Fondantul:

Caramel cu unt sarat:

Materiale

  • forma de copt cu inel diametru 19 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Se amesteca ouale cu zaharul in vasul mixerului.
  • Etapa 2 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Topiti ciocolata impreuna cu untul semi-sarat.
  • Etapa 3 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Pregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
  • Etapa 4 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Cand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Amestecati bine cu o lingura pana cand obtineti o textura neteda.
  • Etapa 5 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Luati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
  • Etapa 6 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Adaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
  • Etapa 7 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Se toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
  • Etapa 8 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Se pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
  • Etapa 9 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Si...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!

Observații:

Caramelul ramas va fi perfect pentru a acoperi tortul inainte de a-l manca.

Daca doriti o textura mai putin moale, lasati in cuptor inca 10-15 minute.

Poze

Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat - poza 2
Tort cu ciocolata si caramel sarat - poza 3
Tort cu ciocolata si caramel sarat - poza 4
Tort cu ciocolata si caramel sarat - poza 5

Întrebări:

Si nu se putea scrie in reteta, de la inceput, zahar brun? Ca pana una, alta, mai exista zi zahar Vergeoise Blanche Nature....care numai brun nu e....

Răspuns:

Multumim pentru sugestie. Vom corecta si vom tine cont pe viitor.

Zahar vergeoise... O spui în bătaie de joc ... ce mai e si ăsta?!!! Cand dai o rețetă, nu te da și interesantă, că e plin pământul de prostie infumurata!

Răspuns:

Zahar vergeoise - un zahar brun, nu foarte pronuntat.




Comentarii:

emilia_t2015, 03/10/2019

Excelent!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/10/2019

Diametrul inelului?

(0) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

19 cm- scrie in reteta


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează