Tort crema de zahar ars cu pandispan

(4.46/5 - 50 voturi)
2 comentarii


Ingrediente:

Pentru Crema de zahar ars:
- 7-8 Oua
- O cana de Zahar +150 gr. Zahar
- 300-400 ml Lapte
- 1 plic Zahar vanilinat
- Coaja de la 1 lamaie sau/si portocala.

Sau :
- 6 oua
- 6 Linguri zahar
- 1 Litru Lapte
- 1 plic Zahar vanilinat
- Coaja de la o lamaie sau /si portocala

Pandispan:
- 4 Oua
- 4 Linguri Zahar
- 4 Linguri Faina

Sau:
- 3 Oua
- 125 g Zahar
- 100 g Faina
- O lingurita de coaja de lamaie rasa
- O lingurita de coaja de portocala rasa
- 1 1/2 Lingura de zeama lamaie

Preparare:

Etapa 1: Se bat ouale cu 150gr zahar ,si 1 plic zahar vanilinat.Punem apoi laptelecaldut . Intr-o cratita se pune o cana de zahar la topit ,mestecam continuu si cand zaharuleste topit si caramelizat ,se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija ,astfel incat sa caramelizam peretii vasului ,apoi turnam compozitia de oua cu zahar si lapte.

Etapa 2: Se da la cuptor cca 20 minute. Intre timp preparam pandispanul .

Etapa 3: Separam albusurile de galbenusuri

Etapa 4: Albusurile le dam la rece.Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilinat ,cu coaja delamaie ,zeama de lamaie , si o jumatate din cantitatea de faina.

Etapa 5: Se amesteca totul foarte bine.Apoi se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare.

Etapa 6: Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu o spatula lemn.

Etapa 7: Cand crema de zahar ars este aproape gata ,adica au trecut cele 20 min,turnam peste crema de zahar ars, aluatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata.Se fierbe la foc mic, in jur de 20 min.Inainte de a-l scoate din cuptor se testeaza cu o scobitoare.

Etapa 8: Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca ,se desprinde usor cu un cutit pe margini si se rastoarna punand un platou cu margini mai inalte peste cratita si intorcand-o dintr-o singura miscare. In prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars ,care va fi absorbit mai tarziu de pandispan si astfel tortul se va auto-insiropa.

Etapa 9: Se orneaza: cu frisca si piure de mere coapte sau felii subtiri de banana si felii de mere calite in unt .


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5
Postat 27/04/2016, 20:31

Am reteta, am facut-o de multe ori dar eu am pus in cratita compozitia de crema de zahar ars, nu am dat-o la cuptor,am pus peste ea compozitia de pandispan,neamestecand-este foarte important sa nu amestecati compozitiile. Se aleg ele in cuptor.Pentru compozitia de crema de zahar ars am folosit 4 oua, 4 linguri zahar si o jumatate litru lapte si 4 linguri de zahar pentru ars.Pentru pandispan-4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar si 4 linguri apa.De la pandispan puteti sa mai scoateti din zahar, sa nu fie prea dulce.Si putina sare se mai pune.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/03/2014, 07:19

Bun bun bun

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale