Petitchef

Tort cu crema de vanilie si ananas

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
  • La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel. Intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
  • Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma, apoi il taiem orizontal in doua. Pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic, apoi desfacem compotul de ananas .Cu siropul acestuia insiropam pe rand, cele doua blaturi.
  • Punem primul blat pe platoul pe care il vom servi, adaugam 1/2 din crema de vanilie, punem peste ea un rand de piscoturi apoi ananas taiat cubulete,frisca, cealalta 1/2 de crema, si ultimul blat. Preparam jeleul rosu cu sucul de ananas ramas si il lasam putin sa se raceasca.
  • Ungem pe lateral tortul cu cele 2 linguri de crema si lipim piscoturi la exteriorul tortului.
    Peste ultimul blat de tort aranjam fructele cu care vrem sa ornam tortul apoi din centru spre exterior, adaugam jeleul cu ajutorul unei linguri si alte elemente de ornat. Dam la rece tortul macar pentru 2 ore, apoi se poate portiona.La fiecare felie mai adaugam frisca , la servire.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra



Poze

Tort cu crema de vanilie si ananas
Tort cu crema de vanilie si ananas - poza 2
Tort cu crema de vanilie si ananas - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

Bruno Marcus, 27/01/2011

Unica problema este ingrasatul,solicit informatii despre cum se poate
face si manca aceasta minunatie fara sa ne preocupam cu balanta?Daca
cineva are vreun raspuns va rog sa informati acest flamand. bruno

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 27/01/2011

Sa-ti traiasca sotul.
Buna ideea cu combinare piscoturi-pandispan!
Incerc si eu.

(1) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 27/01/2011

Super

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează