Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort cu crema de zahar ars si frisca

(4.34/5 - 108 voturi)
18 comentarii


  • Tort cu crema de zahar ars si frisca
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 2
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 3
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 4
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 5
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 6
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 330 Kcal (1 porție)
ProPoints: 9 (1 porție)

Ingrediente:

Crema:
-10 oua
-7 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 l lapte

Blatul:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri faina

Preparare:

Etapa 1: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel.

Etapa 2: Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Etapa 3: Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul . Siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Etapa 4: L-a ornat cu 200 ml frisca batuta si m-am jucat putin cu niste zahar ars si am facut cateva decoruri, care din pacate nu prea rezista si se vor topi in frigider.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 330Kcal
  • 16%
  • Carbo:
  • 39.2g
  • 13%
  • Grăsimi:
  • 11.6g
  • 18%
  • Grăsimi sat.:
  • 3.7g
  • 19%
  • Proteine:
  • 16.8g
  • 34%
  • Fibre:
  • 0.4g
  • 1%
  • Zahăr:
  • 32.4g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 254g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Nu stii sa explici!

Postat 19/07/2015, 09:19
2 / 5

Compozitia de blat nu se mai coace?????

terezito | Postat 22/07/2015, 16:15
5 / 5

Ușor, răcoros, potrivit pentru vară.

Postat 21/07/2015, 10:23
1 / 5

Etapa 2 e foarte vaga.Cum pui compozitia pt blat si apoi il bagi la frigider?Blatul ala nu trebuie copt di el saracul?Vai de cei care spun ca e delicios!!!!!!

Postat 20/07/2015, 11:24
camelia_m2014
5 / 5

Este delicios, l-am făcut şi eu .

camelia_m2014 | Postat 20/07/2015, 09:17
1 / 5

NU ai scris, cum faci blatul....Doar ca -l rastorni peste blat...

Postat 20/07/2015, 08:45
...click aici pentru a vedea toate comentariile (18)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: