Tort cu crema de zahar ars si frisca

(4.34/5 - 108 voturi)
18 comentarii


  • Tort cu crema de zahar ars si frisca
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 2
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 3
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 4
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 5
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 6
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 330 Kcal (1 porție)
ProPoints: 9 (1 porție)

Ingrediente:

Crema:
-10 oua
-7 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 l lapte

Blatul:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri faina

Preparare:

Etapa 1: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel.

Etapa 2: Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Etapa 3: Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul . Siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Etapa 4: L-a ornat cu 200 ml frisca batuta si m-am jucat putin cu niste zahar ars si am facut cateva decoruri, care din pacate nu prea rezista si se vor topi in frigider.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 330Kcal
  • 16%
  • Carbo:
  • 39.2g
  • 13%
  • Grăsimi:
  • 11.6g
  • 18%
  • Grăsimi sat.:
  • 3.7g
  • 19%
  • Proteine:
  • 16.8g
  • 34%
  • Fibre:
  • 0.4g
  • 1%
  • Zahăr:
  • 32.4g
  • 41%

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 254g

Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 20/07/2015, 11:24

Etapa 2 e foarte vaga.Cum pui compozitia pt blat si apoi il bagi la frigider?Blatul ala nu trebuie copt di el saracul?Vai de cei care spun ca e delicios!!!!!!

(0) (0) Abuz
DIANA30
5 / 5DIANA30
Postat 19/07/2015, 09:19

Tu careia nu-i place lucrul de Romania , ce mama soarelui nu intelegi ? sau ... doar te foiesti si tu printre retete si esti carcotasa , ANONIMO !

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 19/07/2015, 09:15

Oare de ce nu invatati sa dati explicatiile corecte
lucru de nimic ca in Romania
retetele sunt gezgustatoare

(1) (1) Abuz
1 / 5
Postat 20/07/2015, 08:45

NU ai scris, cum faci blatul....Doar ca -l rastorni peste blat...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/07/2013, 12:37

Super ....fac de multe ori...
si mare cu compozitie dubla

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 19/07/2015, 16:27

Buuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/04/2013, 15:00

Mi a iesit perfect multumesc ,de sfaturi.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/07/2015, 10:23

Ușor, răcoros, potrivit pentru vară.

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (18)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale