Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort cu crema de zahar ars si frisca

(4.34/5 - 108 voturi)
18 comentarii

  • Tort cu crema de zahar ars si frisca
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 2
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 3
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 4
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 5
  • Tort cu crema de zahar ars si frisca, Poza 6
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor
Calorii: 330 Kcal (1 porție)
ProPoints: 9 (1 porție)

Ingrediente:

Crema:
-10 oua
-7 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 l lapte

Blatul:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri faina

Preparare:

Etapa 1: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel.

Etapa 2: Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Etapa 3: Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul . Siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Etapa 4: L-a ornat cu 200 ml frisca batuta si m-am jucat putin cu niste zahar ars si am facut cateva decoruri, care din pacate nu prea rezista si se vor topi in frigider.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 330Kcal
  • 16%
  • Carbo:
  • 39.2g
  • 13%
  • Grăsimi:
  • 11.6g
  • 18%
  • Grăsimi sat.:
  • 3.7g
  • 19%
  • Proteine:
  • 16.8g
  • 34%
  • Fibre:
  • 0.4g
  • 1%
  • Zahăr:
  • 32.4g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 254g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Nu stii sa explici!

Postat 19/07/2015, 09:19
1 / 5

Oare de ce nu invatati sa dati explicatiile corecte
lucru de nimic ca in Romania
retetele sunt gezgustatoare

Postat 19/07/2015, 09:15
2 / 5

Compozitia de blat nu se mai coace?????

terezito | Postat 22/07/2015, 16:15
5 / 5

Ușor, răcoros, potrivit pentru vară.

Postat 21/07/2015, 10:23
1 / 5

Etapa 2 e foarte vaga.Cum pui compozitia pt blat si apoi il bagi la frigider?Blatul ala nu trebuie copt di el saracul?Vai de cei care spun ca e delicios!!!!!!

Postat 20/07/2015, 11:24
camelia_m2014
5 / 5

Este delicios, l-am făcut şi eu .

camelia_m2014 | Postat 20/07/2015, 09:17
...click aici pentru a vedea toate comentariile (18)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)