Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata si visine

Desert
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
4 oua

150 g faina

150 g zahar

1 plic zahar vanilinat

1 plic praf de copt

un varf de sare

4 oua

150 g faina

150 g zahar

1 plic zahar vanilinat

1 plic praf de copt

un varf de sare

100 g ciocolata amaruie

2 oua

4 linguri zahar

2 linguri amidon

360 ml lapte

15 g gelatina

60 ml apa

250 ml frisca lichida

200 g visine din compot

300 ml apa sau lichidul de la compot

2 linguri amidon

2 linguri zahar

1 plic gelatina

60 ml apa

150 ml frisca lichida

80 ml frisca lichida

50 g zahar

50 g cacao

80 ml apa

5 g gelatina

Preparare

  • Albusurile se bat spuma.Se adauga treptat sarea, zaharul si zaharul vanilinat.Galbenusurile se adauga una cate una, dupa care se adauga faina in ploaie, insa amestecad cu o spatula. La final se adauga si praful de copt.Se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina, dupa care se da la cuptor pentru 25 de minute, la foc domol.Dupa ce s-a copt, se lasa la racit .
  • Se amesteca zaharul cu amidonul intr-un vas.
    Se adauga si ouale.Incet se adauga si laptele , insa usor, sa nu faca cocoloase.Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.Gelatina, care anterior am asezat-o in apa ca sa se umfle, se adauga peste crema.In final se adauga si ciocolata, care o omogenizam perfect.Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu frisca batuta.
  • Visinelor li se indeparteaza samburele.Se pune pe foc alaturi de sirop sau apa si zahar si amidon.
    Se paseaza cu un blender.Se lasa pe foc pana se ingroasa.scuzati aburii .Gelatina se adauga la fel ca si la mousse-ul de ciocolata.Se lasa sa se raceasca , dupa care se amesteca cu frisca batuta tare.
  • Ne folosim din nou de forma de tort detasabila, pe care o tapetam cu folie alimentara. Se taie blatul in doua.Se ia prima foaie si se insiropeaza.Se pune jumatate din mousse-ul de cioco, urmand tot mousse-ul de visine.Deasupra se adauga restul de mousse de cioco,dupa care se acopera cu cea de-a doua foaie.
  • Se acopera cu o glazura de ciocolata, pe care tot de la scumpa de Amalia o facut doar jumatate din cantitatile date de ea, deoarece decorat tortul cu glazura doar superior, nu si pe lateral.
  • Se amesteca frisca lichida cu zaharul, cacao si apa.
    Se pune pe foc, dupa care se adauga si gelatina inmuiata in apa.Se lasa 2-3 minute cat incepe sa se intareasca, apoi se ia de pe foc, se strecoara si se intinde pe tort.Iese o glazura superba , lucioasa. La mine nu se vede asa deoarece mai preasarat pe ea ceva zahar colorat, care bine-nteles nu s-a vazut si mi-a cam luat din luciul glazurii. Voi nu faceti asa
    Se acopera tortul cu aceasta glazura, dupa care se da la frigider pentru 2-3 ore.Si iata bunaciunea Sectiune.Si o felie pentru pofticiosi.

Poze

Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 1Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 2Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 3Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 4Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 5Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 6Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 7Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 8Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 9Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 10Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 11Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 12Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 13Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 14Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 15Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 16Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 17Tort cu mousse de ciocolata si visine, poza 18


Comentarii:

15/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
Tort cu mousse din 3 feluri de ciocolata
8 porții
4 ore
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisSimplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: