Petitchef

Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune

Un desert extrem de racoros si delicios,

Desert
8 porții
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.
  • Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.
    Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
  • Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.
  • Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.
  • Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.
  • Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.
  • Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema.
    Ornati cu restul de capsune si gata de servit.
    POFTA BUNA!!!

Rețete inrudite

YouTube

Tort cu capsune



Poze

Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune - poza 2
Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune - poza 3

Întrebări:




Comentarii (21):

11/06/2015

Lucrezi doua zile !!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/08/2014

Cu frisca ce facem ?! Zahar nu punem deloc !?

(0) (0) Abuz
04/05/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
03/05/2014

DELICIOSSSSS

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Mili

(0) (0) Abuz
09/02/2014

Mmmmm.deliciosss

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Imi lasa gura apa,

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Imi place foarte mult reteta si candva o s-o folosesc si eu ;)

(0) (0) Abuz
02/08/2013

Iiiii grea

(0) (0) Abuz
08/07/2013

BUNA,JJUSTIN BIEBER ;*

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători 10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait! Invioreaza-te cu un Iaurt Parfait!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează