Petitchef

Tort de cacao cu Crema de zahar ars

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat:

crema:

Preparare

  • Blat:
    Din lapte, cele 3 linguri de cacao si 3-4 linguri din zahar, se omogenizeaza si se pun pe foc pana se face ingroasa putin si arata ca o ciocolata calda. Galbenusele se freaca cu restul de zahar cu mixerul, pana obtinem o consistenta cremoasa. Incepem sa adaugam crema de cacao.
  • Untul se incalzeste putin pe foc cat sa se inmoaie. Incepem sa adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu untul.
  • Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu 23 diametru. Tapetam forma cu hartie de copt, rasturnam compozitia si dam 40 de minute la cuptor. Cand este gata in lasam sa se raceasca pe un gratar.
  • Blatul se va bomba la cuptor, dar vom taia partea de sus si apoi il taiem in doua. Nefiind blatul clasic de pandispan, nu necesita insiropare, decat daca doriti.Pregatim crema de zahar ars.
  • Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand continuu. Trebuie avut grija ca va fierbe si se va face ca o spuma. Lasam pana se topeste zaharul, care dupa ce am pus laptele se va ingrosa.
  • Separat se freaca puddingul cu 3-4 linguri de lapte, dupa care se adauga din siropul fierbinte si apoi se pune in restul compozitiei, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.
  • Se ia de pe flacara si se adauga untul si gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca, fara sa se ingroase de la gelatina si o amestecam cu frisca batute spuma.
  • In forma care am facut blatul, punem folie de plastic, asezam primul blat si peste acesta jumatate din crema. Acoperim cu al doilea blat si cu restul de crema. Dam la rece 3-4 ore.
  • Cand scoatem din forma de tort si inlaturam folia de plastic, lateralele sunt nefinisate. Pot ramane si asa, dar a vrut aceeasi culoare tot tortul. Crema nu mai aveam, asa ca a batut cateva linguri de frisca cu un plic de ness.
  • Formele de deasupra le-am facut tot din zahar ars. A luat o lingura din zahar, a facut cateva gramajoare pe care l-a stelat un pic, ca se intaresc repede.
  • Le faceti pe o forma unsa cu ulei ca sa le puteti desprinde cand s-au intarit. A iesit ce se vede. Sper sa va placa si sa-l incercati.


Poze

Tort de cacao cu Crema de zahar ars
Tort de cacao cu Crema de zahar ars - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

23/07/2013

Superb e de nota 10 plus

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează