Petitchef

Tort de portocale din albusuri

Desert
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Reteta Blatului pentru tort de portocale:

Crema:

Pentru   stropit:

Pentru   balotat:

Preparare

  • Daca au ramas albusuri de la alte preparate, galbenusurile se pot înlocui cu 4 oua întregi; în acest caz, se pot pune numai 4 linguri cu zeama de portocale sau se aranjeaza cu orice crema de tort dupa preferinta.
  • Se unge bine cu margarina solida si se tapeteaza cu faina o tava mare, ca cea de aragaz. Albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si zeama de lamîie sau romul si se bat în continuare, pîna cînd se întareste din nou spuma, ca o zapada.
  • Dupa aceea, se pun toate nucile macinate si putina coaja de lamîie sau de portocala rasa, se amesteca usor, numai prin rasturnare, de jos în sus, de 9-10 ori, chiar daca mai ramîne spuma neamestecata bine.
  • Compozitia se desarta în lungul si latul tavii, ca prin miscari cît mai putine, sa se poata întinde bine pe toata suprafata si sa nu se piarda aerul din albus. Tava se introduce în cuptorul bine încalzit dinainte la foc mijlociu si se lasa usa cuptorului complet deschisa pe tot timpul coacerii, la foc mijlociu. Foaia se va usca mai mult spre fundul cuptorului; de aceea, dupa 15-20 minute, tava se întoarce, ca foaia sa se coaca uniform.
  • Daca se închide usa cuptorului, blatul se va umfla mult, din cauza aerului din albus , dar nuca singura nelegînd suficient compozitia ca aceasta sa-si pastreze aceeasi forma si dupa ce se scoate din cuptor, blatul se va lasa si va ramîne cleios.
  • Cu cuptorul deschis, aerul se va dilata mai putin, compozitia nu se va ridica prea mult si, pe masura ce albusul se va coagula la caldura, blatul va prinde forma si si-o va mentine. Dupa ce blatul s-a uscat bine si s-a rumenit putin la suprafata, tava se scoate din cuptor. Blatul se lasa sa se raceasca în tava, în bucatarie.
  • Dupa ce s-a racit, blatul se taie în 3-4 fâsii pe lungime . Fîsiile se scot din tava cu grija, întrucât blatul este uscat si foarte fragil, introducând un cutit lung cu lama Iata sub fiecare fîsie care, apoi, se asaza pe masa, una lînga alta .

R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:




Comentarii:

Constanta, 30/12/2017

Eu am făcut blat din albușuri cu nuca dar si cu făina. M-am bucurat cand am dat de aceasta rețeta fara făina.Acum vreau sa o fac dar am o întrebare:
Rețeta este pentru o tava cu dimensiunile de ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători La ce pot fi folosite cojile de portocale? La ce pot fi folosite cojile de portocale? Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează