Tort de sarlota

De
(4.39/5 - 94 voturi)
12 comentarii


  • Tort de sarlota
  • Tort de sarlota, Poza 2
  • Tort de sarlota, Poza 3
  • Tort de sarlota, Poza 4
  • Tort de sarlota, Poza 5
  • Tort de sarlota, Poza 6
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 h, 30 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- Piscoturi
- 3 oua
- 250 ml frisca lichida
- 2 plicuri gelatina
- 250 ml apa
- 200 g zahar
- esneta rom si vanile
- 2-3 linguri de cacao
- frisca pt ornat(daca vreti)

Preparare:

Etapa 1: Pt inceput batem cele 3 oua cu zaharul,apoi adaugam zeama de la compot(in cazul meu) si punem pe aragaz,la foc mic pt cca 2-3 min.Nu mai mult ca se pot taia ouale.Se lasa sa se raceasca putin compozitia.

Etapa 2: Intre timp dizolvam cele doua plicuri de glatina.Despre dizolvarea gelatinei am mai vb la Tortul Diplomat,asa ca nu mai are rost sa mai repet acum.Dupa ce compozitia de ou s-a racit,cu ajutorul unui tel incorporam gelatina bine bine de tot.

Etapa 3: Dam deoparte si ne ocupam de frisca lichida pe care o batem bine cu mixerul.
Cand compozitia de ou si gelatina incep sa se inchege putin amestecam totul cu frisca batuta.

Etapa 4: Dupa ce facut si aceasta miscare as putea sa zic ca ne apropiem de sfarsit.Compozitia rezultata mai sus o impartim in 2 parti cat de cat egale.Una dintre ele o amestecam cu cacao si esenta de rom,iar pe cealalta cu esenta de vanilie.

Etapa 5: Bineinteles aici e si in functie de gust pt ca o puteti imbogati cu fructe sau diverse arome. ales varianta mai simpla.Tapetam fundul unei tavi cu folie alimentara peste care asezam psicoturile putin insiropate.Tin sa mentionez ca folosit o tava cu pereti detasabili cu diametrul de aprox 23-24 cm(asta ca sa va faceti voi o idee).

Etapa 6: Peste piscoturi turnam mai intai,compozitia de cacao,dam pt cca 10-15min la frigider si apoi turnam si compzitia de vanilie.Dam totul la rece pt cel putin 3 ore. lasat peste noapte.
Se orneaza dupa bunul plac.Cum indemanarea mea lasa de dorit rezumat la ceva mai mult decact simplu ca sa nu dau gres.


Printează paginaAdaugă la favorite
De totata

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 20/12/2011, 08:10

Este o reteta foarte buna si chiar si o prezentare a acesteia excelenta !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/12/2012, 13:02

L-am facut si mi-a iesit delicios, si foarte simplu de facut

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 20/05/2014, 18:53

Am incercat sa fac si nu mi-a iesit o reteta de caca

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/12/2013, 20:01

Yami , yami!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/12/2013, 17:38

Perfecta!!!!!!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 06/02/2014, 18:05

FOOARTE BUN

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 07/03/2012, 19:43

Sarlota x

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/02/2013, 12:14

Suuuuuper

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (12)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale