Petitchef

Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata

Atat de tare ne-au placut torturile facute weekendurile trecute incat,daca tot am gasit niste minunate coacaze negre la Lidl, si la un pret decent m-am decis sa mai fac un tort,oarecum la fel (fructele si aroma fiind alta).

Pentru ca deja am experienta cu torturile de genul asta,pentru ca am tot facut am trecut la nivelul urmator as spune si pe aceste l-am facut in 2 straturi si cu 2 fructe,zmeura si coacaze negre.

Desert
8 porții
20 min
3 ore
Foarte ușor

Ingrediente

8

Am folosit pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

  • Etapa 1 - Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
    Blatul; Am separat albusurile de galbenus, si le-am batut spuma cu un praf de sare, galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (ca o maioneza) si mai apoi le-am adaugat peste albusurile batute.

    Am adaugat pe rand zaharul,faina,si am amestecat pentru a omogeniza cat mai bine compozitia.

    Cea mai mare parte am pus-o in forma de tort,ce am pastrat am adaugat peste ea cacao pentru a face un blat marmorat.Am adaugat si compozitia cu cacao si am dat la cuptor.
  • Etapa 2 - Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
    Crema: In 2 vase diferite, am pus in fiecare 150 gr zahar si cate 1 plic cu zahar vanilat cu putina apa, si am lasat pe foc pana cand s-a format un sirop si zaharul s-a topit complet, am adaugat apoi fructele, intr-un vas zmeura si in celalalt coacazele, am mai lasat sa fiarba 1-2 minute (fructele eu le-am zdrobit cu blenderul direct in vasul in care erau la foc), am adaugat in fiecare vas o cantitate egala de iaurt si mai apoi gelatina, dupa aproximativ 1 minut am stis focul si am dat vasele deoparte pentru a se raci.
  • Etapa 3 - Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
    Dupa ce s-au racit,am batut si frisca si am adaugat-o in cantitati egale in fiecare crema. Intre timp blatul s-a copt si racit,am pus peste el crema de coacaze si l-am dat la frigier pentru aproximativ o ora… pana a format o pojghita deasupra care imi garanta ca nu se vor amesteca cremele daca o pun si pe cealalta. Am adaugat si crema de zmeura si am dat din nou la frigider.

    Intre timp pentru ca nu pastrasem frisca si pentru ornat, am facut un sos de ciocolata din putina smantana lichida adaugata la foc si ciocolata. Cand s-a infierbantat smantana, am adaugat ciocolata si am amestecat pana s-a omogenizat complet.

    Am decorat apoi tortul cu sos de ciocolata si cateva ciorchine de coacaze.

    Pofta mare!


Întrebări:




Comentarii:

14/07/2013

Cea mai buna prajitura!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
25/07/2013

E delicios

(0) (0) Abuz
16/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
14/07/2013

Superrr

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează