Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Tort egiptean

(4.84/5 - 147 voturi)

12 comentarii
TORT EGIPTEANTipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 25 m
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

Pentru o foaie:
- 2 albusuri
- 2 linguri de zahar
- 1/2 lingura de faina
- 40 g alune macinate
Pentru crema 1:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 340 ml lapte
- 2 linguri faina sau amidon
- 170 g unt nesaratesenta de vanilie
Pentru crema 2:
- 200 ml frisca
- 150 g zahar
- 120 g alune
- zdrobite bucati mai mari
Preparare:

Etapa 1: Batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute.

Etapa 2: Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi . Daca nu aveti hartie de copt ungeti forma cu putina grasime crema:Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat.

Etapa 3: Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se "dezmorteasca" si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Etapa 4: Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim .

Etapa 5: Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Etapa 6: Lasam la frigider peste noapte timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit. sectiunea.



Printează pagina
De bucatariaparadis (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Este delicios

Postat 05/11/2014, 20:45
5 / 5

Excellent

Postat 11/04/2014, 20:02
5 / 5

Miine o fac si eu sper sami reuseasca la cum arata e sper k e nemai pomenit de buna va multumesc

Postat 17/01/2014, 21:28
5 / 5

Nu stiu de ce i se spune tort egiptean; eu stiu aceasta reteta inca din `92 ; e deosebita !!!

Postat 12/12/2013, 10:10
5 / 5

Super de bun

Postat 11/12/2013, 19:22
5 / 5

Dupa aspect arata foarte bine si pare si buna.am sa o incerc si eu saptamana asta ptr. a o vedea pe viu- cum se zice.

Postat 19/09/2013, 10:38
...click aici pentru a vedea toate comentariile (12)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Soufle de cartofi pentru bebeSoufle de cartofi pentru bebe
Dezgustător
Delicios