Petitchef

Tort joffre

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor
489 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 3.5 (0.44€/porție)

Preparare

  • Deoarece crema de unt se poate taia destul de usor, este recomandat ca acest tort sa se faca in perioada rece de iarna. Se poate face si vara, cu mentiunea ca se va lucra deasupra unui vas cu gheata sau intr-o camera racoroasa.
  • A facut prima data vara si tot introduceam vasul cu crema de unt la frigider deoarece avea tendinta sa se taie.
  • Cum procedam:
    Intr-o craticioara se pun la foc mic 5 linguri de apa, zaharul tos si toata cantitatea de cacao. Se amesteca pana cand se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se lasa la racit.
  • Untul si zaharul pudra se freaca spuma. Se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana la omogenizare. Dupa ce crema de cacao s-a racit, se adauga din ea cu lingura in crema de unt, amestecandu-se mereu. Este foarte important ca cele doua compozitii sa aiba temperaturi apropiate, altfel crema se va taia.
  • Din crema obtinuta, 1/4 se amesteca cu faina si se adauga albusurile batute spuma amestecandu-se usor pe verticala. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti detasabili, se toarna compozitia si se se pune la copt la foc potrivit. A folosit o forma destul de mare, cu diametrul de 25 cm si blatul nu a iesit inalt. De aceea e bine sa se foloseasca o forma cu diametrul mai mic.
  • Restul de crema se foloseste pentru a umple si orna tortul. Pana cand blatul este gata, se tine la frigider. Acest tort merge foarte bine in combinatie cu visine sau fructe de padure. Se taie blatul in doua sau 3 felii, se umple cu crema, se adauga fructele si se orneaza dupa preferinta.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (119g)
Calorii: 489Kcal
  • Carbo: 46.9g
  • Grăsimi: 30.6g
  • Grăsimi sat.: 18.7g
  • Proteine: 5.8g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 45.1g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 25

Poze

Tort joffre
Tort joffre - poza 2
Tort joffre - poza 3
Tort joffre - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

27/12/2013

Super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/06/2013

Fac foarte des acest tort! este tortul preferat al copiilor mei,care sunt adulti acum!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2014

ESTI SIGURA CA 1/4 DIN CREMA SE AMESTECA CU FAINA SI CU ALBUSURILE BATUTE SPUMA ?

(1) (0) Abuz
22/10/2014

Am incercat sa il fac dar nu mi a iesit blatul.nu s a copt.adica s a umflat si apoi a picat dintr o data si a ramas crud.crema este intradevar foarte buna.pana la urma am mai facut un blat pandispan cu cacao si a iesit super.

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Cam putina faina...

(0) (0) Abuz
09/09/2013

E fantastica ,,,,,,,

(0) (0) Abuz
03/11/2011

Este super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează