Petitchef

Tort Mousse-Tiramisu cu jeleu de dulceata de portocale si nuci caramelizate

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pe fundul unei forme de tort de diametru 36 cm puneti piscoturile. Stropiti-le bine cu rom . puneti un pliculet de gelatina la inmuiat in apa rece si cand s-a intarit il topiti pe bain marie si il veti adauga in ganache-ul de ciocolata facut ca la punctul 3.
  • Cum se face1. 2. 3. topiti 300 g ciocolata pe aburi cu 2 linguri de unt, 2 linguri de lapte; adaugati gelatina si lasati deoparte pana cand bateti usor frisca, pana capata o consistenta de smantana usor lichida, apoi adaugati ciocolata; amestecati putin si lasati-o la temperatura camerei pana veti monta tortul.
  • Faceti un sirop din 5 linguri de zahar si 5 linguri de apa si fierbeti-l pana dispare spuma; cand s-a racit, adaugati dulceata, esenta de portocale si un pliculet de gelatina inmuiat in apa rece si apoi "topit" pe bain marie.
  • Puneti 1/4 din crema peste piscoturile inmuiate cu rom, apoi turnati jeleul de dulceata si puneti bananele in forma de cerc; lasati sa se intareasca bine jeleul, apoi adaugati restul de crema; dati la frigider pentru 30 minute.
  • Topiti 100 de ciocolata cu 100 ml frisca lichida pe bain marie, adaugati 1 pliculet de gelatina si turnati peste tort; lasati la frigider pentru minim 30 minute, apoi inlaturati forma de tort, asezati tortul pe platou.
  • Ungeti o hartie de copt cu putin ulei si asezati pe ea jumatatile de nuci; caramelizati 3 linguri de zahar si turnati-l peste nuci; desprindeti apoi repede nucile si asezati-le peste tort; cu resturile de cristale de zahar ars, decorati tortul.

    Pofta buna!


Poze

Tort Mousse-Tiramisu cu jeleu de dulceata de portocale si nuci caramelizate
Tort Mousse-Tiramisu cu jeleu de dulceata de portocale si nuci caramelizate - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează