Petitchef

Zahar granulat

Desert
2 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
199 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.1 (0.05€/porție)

Preparare

  • Este foarte important sa folosim zahar cumparat deoarece amidonul continut de acesta impiedica topirea zaharului in timpul coacerii.
  • Amestecam apa cu zaharul, vom obtine o compozitie destul de sfaramicioasa dar luam bulgarasi mici in palma si ii framantam pana se compacteaza dupa care dam biluta printr-o razatoare ca aceasta, avem grija sa razuim apasat si incet si direct pe o foaie de hartie de copt asezata i tava de la cuptor.
  • Bagam granulele in cuptorul rece, apoi aprindem cuptorul la 40 grade, functia cuptor ventilat, si le lasam timp de 1 ora.
  • Lasam granulele intr-un loc cald dar uscat din bucatarie, eventual pe un dulap inalt, timp de 24 de ore. ornat un tortino cu aceste granule, si copt timp de 12 minute la 220 grade. Granulele nu s-au topit.

L Laura Adamache

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (55g)
Calorii: 199Kcal
  • Carbo: 49.8g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 49.5g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 12

Poze

Zahar granulat
Zahar granulat - poza 2
Zahar granulat - poza 3
Zahar granulat - poza 4
Zahar granulat - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Cum sa faci zahar caramelizat Cum sa faci zahar caramelizat Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează