Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

DROB DIN FICAT (sau maruntaie) DE PORC

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.03/5 - 201 voturi)

26 comentarii


Eu am folosit cam 1,3 kg de ficat, splina si plamani - foarte bine curatati de tendoane, vene, pielite etc. Se mai poate pune inima, rinichi - dar eu cred ca asa cum am facut eu iese mai fin. Cum am spus, spalam maruntaiele, le curatam, le taiem bucati si le fierbem in apa cu sare. Le spumuim cand e nevoie si le lasam sa fiarba bine, aproape o ora.
Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, apoi le tocam. La aceasta tocatura adaugam 5 oua, 200 g franzela inmuiata in lapte, apoi stoarsa si pasata, ceapa verde ( sau de care avem), foarte fin taiata si usor calita, si multa verdeata - o legatura de marar si 3 de patrunjel. Condimentam cu piper, adaugam sare, vreo 3-4 linguri cu ulei si vreo 3 linguri de faina. Punem drobul la copt in forme unse cu ulei. Se poate coace si in tava de chec, si in tava lata. 
Nu uitati - inainte de a-l da in cuptor, ungeti suprafata drobului cu 1 ou batut, pentru a prinde o crusta frumoasa. 
Il putem servi cald, dar mai ales rece, ca aperitiv.
Se face repede, este gustos si consistent.

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super fain...o reteta minunata !

5 / 5

Oarte bun

5 / 5

SUPER

1 / 5

Nu se face drob asa;

... click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Cupcakes cu ciocolata

Cupcakes cu ciocolata
dezgustător
delicios