Petitchef

Ardei umplut

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ardeii se spala si se curata de cotorul cu seminte. Din cotor se indeparteaza semintele si se opreste pentru capac. Separat pregatim legumele, ceapa si ardeiul se toaca fasiute, morcovul se rade.
  • Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inabusim legumele, se adauga orezul, adaugam pulpa de la rosii si se lasa pe foc pana capata o consistenta buna de umplut ardeii. La final adaugam sare, piper dupa gust.
  • Se umplu ardeii si ii asezam intr-o cratita mai inalta. Se adauga apa calda, si cateva rondele de rosii. Se adauga dupa gust o lingurita de vegeta si se lasa ardeii la fiert la foc mic.
  • Spre final dizolvam o lingura de faina in apa si adaugam in sos. Sunt gata cand zeama a scazut si ardeii au fiert. Se adauga verdeata tocata marunt.


Întrebări:




Comentarii:

04/04/2015

Fel bun pt post !eu adaug si un pic de zahar in sos si la urma marar verde in loc de patrunjel !

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Gina53, 07/07/2015

Fb

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 05/04/2015

10+

(0) (0) Abuz
05/04/2015

Imi plac ardii de post!!

(0) (0) Abuz
04/04/2015

E o mancare foarte buna...daca stii sa o faci.Nu te supara pe mine,dar cel din poza arata de parca-ar mai fi fost mancat o data...Eu n-as manca desi eu fac foarte des acest fel si-mi place.Nu trebuie fiert orezul dupa ce l-ai calit impreuna cu legumele.Umplii ardeii cu cate doua lingurite de orez,fara sa-i indesi.Se pune deasupra capacel de rosie,se aseaza ardeii in cratita,se pune peste ei putin ulei,se acopera si se inabusesc 3-4 minute,dupa care se puneputina apa calda peste ei(fara sa-i acoperi sau sa plutrasca in apa,ca le iese umplutura!) se firb pana se leaga orezul(nu trebuie firti mult) si apoi se pun rosiile date pe razatoare si restul...Inca o data,te rog sa nu te superi pe mine!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu quinoa si rodie
Dovleac umplut cu quinoa si rodie
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014 Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează