Ardei umpluti de post

(4.28/5 - 149 voturi)
17 comentarii


  • Ardei umpluti de post
  • Ardei umpluti de post, Poza 2
  • Ardei umpluti de post, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 3 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 33 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

1 legatura de marar
sare
piper
1 cana cu orez
1 litru cu pasta de rosii
10 ciuperci champignon
2 morcovi
1 ceapa si 10 ardei grasi
verzi.

Preparare:

Se spala ardeii cu apa rece. Se taie capace, adica partea cu codita. Se inlatura peretii interiori si semintele. Se dau deoparte si se pregateste umplutura.

Se taie ceapa marunt. Se spala ciupercile si se taie cubulete mici. Se spala morcovii si se taie cubulete, dupa care se amesteca toate acestea cu putina pasta de rosii, marar tocat marunt, sare, piper si orez. Se pune amestecul in tigaie, unde se adauga 1-2 lingurite cu ulei de floarea-soarelui. Se caleste rapid, dupa care se adauga, cu o spatula sau lingura, in fiecare ardei. Se pun capacele la ardei, se adauga ardeii intr-o oala si se adauga restul de pasta de rosii.

Se tin ardeii pe foc, la temperatura joasa, pret de cel mult 30 de minute.

Pofta buna






Punctează această reţetă:

Comentarii:

simona_c2014_1_2_3_4
2 / 5simona_c2014_1_2_3_4
Postat 16/12/2014, 22:54

Orez fiert in bulion?!?!chiar asa???....se pune bulionul la urma domnule MASTER CHEF!!!....altfel se intareste orezul si maresti timpul de fierbere!....morcovul, pastarnacul, telina e mai bine sa le dai dai prin razatoare, sa se faca un liant ca nu avem carne si ou care sa lege compozitia.In orient(si-n Turcia, unde de fapt e mancare traditionala ca si musacaua) ei fac ardei umpluti numai din legume, la sfarsit ei ii pun in cuptor si capata un gust deosebit.Se pot servi cu mana pentru ca acolo nu se fac toate in zeama de bulion.Se poate pune si soia in compozitie, iar cei care au trait sau mancat la manastiri stiu ca se pune in umpluturile de post ori nuci, ori seminte de dovleac, ori stafide care dau o savoare deosebita acestora.Capacele la ardei verzi sau galbeni sunt mai estetice din rosie taiate pe masura.Mancarea de post nu se face usor, trebuie sa ai experienta si este vorba intr-adevar de arta culinara.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/06/2013, 11:51

Foarte , foarte gustosi de la Vijelie

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/06/2012, 19:27

Foarte buna si usor de facut

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 21/04/2012, 07:48

Cred ca sunt foarte buni!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/03/2013, 22:03

PT.POSTUL VIITOR F.BUNI!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/12/2016, 12:29

DELICIOS!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/04/2012, 08:49

Foarte buna reteta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/04/2012, 17:36

Bun si sanatos!

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (17)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale