Ardei umpluti la cuptor

(4.20/5 - 144 voturi)
20 comentarii


  • Ardei umpluti la cuptor
  • Ardei umpluti la cuptor, Poza 2
  • Ardei umpluti la cuptor, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 100 minute
Gata în: 2 h, 10 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

- 6 ardei (sant mai mari decat ardeii unguresti)

- 1 ceapa mare tocata

- 120 g orez

- 1 conserva de rosii tocate sau 4 rosii curatate de coaja si tocate

- 500 g carne de porc tocata (puteti utiliza si carne de vita sau pui)

- sare, piper, ardei iute in praf dupa gust

- 1 lingurita de zahar

- 4 linguri de ulei

- pentru a servi - smantana sau yagourt gras tip grecesc

Preparare:

Spalati, taiati palaria, curatati semintele ardeilor. Am taiat la 2 cm capacul ardeiului.

Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei, dupa ce este cald, adaugati ceapa tocata, lasati sa se caleasca timp de 3 minute.

Spalati orezul, scurgeti de apa si puneti peste ceapa, lasati inca 3 minute, amestecati.

Dupa care varsati rosiile, lingurita de zahar, sarati si piperati. Adaugati un pahar de apa, lasand sa fiarba inca 10 minute.

Cand apa s-a redus, adaugati carnea tocata, amestecati bine cu celelalte ingrediente, pentru ca si carnea sa ramana aglomerata, sa faca un bloc.

Lasati la prajit 5 minute, dupa care varsati inca 1 pahar de apa.Lasati inca 10 minute, apa s-a redus, iar carnea este fiarta, asezonati inca o data cu sare, piper, ardei iute dupa gust.

Personal, nu imi place sa gust si sa asezonez cand carnea nu este fiarta...

Puneti la incalzit cuptorul la 200°C.
Depuneti pe fundul oalei, umplutura de carne si apoi umpleti ardeii.

Daca va mai ramane umplutura o depuneti intre ardei, astfel ca sa ramana in pozitie verticala, sa nu se rastoarne.

Adaugati 2 pahare de apa, acoperiti cu capacul si lasati in cuptor 1 ora.

Dupa 1 ora, i-am scos din cuptor, depus pe o farfurie si servit cu smantana. Cum au fost in cuptor, intr-o oala acoperita, a fiert inabusit, iar culoarea si aspectul s-a pastrat.

Am uitat sa spun ca am presarat patrunjel tocat, la sfarsit, cand am pus in farfurie...



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 02/07/2012, 15:57

Nu inteleg asa ce nu am mai auzit cum pui compozitie in cratita fara sa fie in ardei ori sint ardei umpluti ori un fel de nici nu stiu cum sai spun musaca de ardei umpluti sau ceo fi de ardei umpluti te rog sa ma lamuresti ca nu stiu ce mincare ai facut pusa in ardeitrebuie sa recunosc ca mai bagat de tot in ceata lumineazama

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 06/07/2012, 09:32

Ardeii se curata de cotor si ca si capac se poate folosi o rosie care se feliaza si se pune felia ca si varf la ardei (capac). Nici eu nu sunt de acord si nu pun compozitie prin oala printre ardei deoarece cu apa se va inmuia si nu va avea gust bun.

(0) (0) Abuz
berghes_a2014
2 / 5berghes_a2014
Postat 19/05/2014, 10:09

Buna, dupa parerea mea era mai bine sa scoti doar cotorul , ca si capac puneai felie din rosie sau din ori ce , foaie de ceapa rondea de morcov mai gros cat sa acopere decuparea, in rest nimic deosebit Angel

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 14/08/2013, 12:40

Oribil! arata ca o voma carnea aia pusa prin cratita... n-as manca asa ceva indiferent de gust!!! numai cand ma uit mise face rau...

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/03/2013, 17:53

Asa am sa fac eu acum ardei umpluti si copti la cuptor.Merci!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 02/07/2012, 16:51

Nu-mi plac ardei galbeni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5elena.bica
Postat 19/05/2014, 20:17

Delicios multumim pentru retetele trimise

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 02/07/2012, 07:37

ARDEII SE FOLOSESC fara cotoare

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (20)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale