Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Ardei umpluti la cuptor

(4.22/5 - 142 voturi)

20 comentarii
Ardei umpluti la cuptorTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 100 minute
Gata în: 2 h, 10 m
Dificultate: Ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 6 ardei (sant mai mari decat ardeii unguresti)

- 1 ceapa mare tocata

- 120 g orez

- 1 conserva de rosii tocate sau 4 rosii curatate de coaja si tocate

- 500 g carne de porc tocata (puteti utiliza si carne de vita sau pui)

- sare, piper, ardei iute in praf dupa gust

- 1 lingurita de zahar

- 4 linguri de ulei

- pentru a servi - smantana sau yagourt gras tip grecesc
Preparare:

Spalati, taiati palaria, curatati semintele ardeilor. Am taiat la 2 cm capacul ardeiului.

Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei, dupa ce este cald, adaugati ceapa tocata, lasati sa se caleasca timp de 3 minute.

Spalati orezul, scurgeti de apa si puneti peste ceapa, lasati inca 3 minute, amestecati.

Dupa care varsati rosiile, lingurita de zahar, sarati si piperati. Adaugati un pahar de apa, lasand sa fiarba inca 10 minute.

Cand apa s-a redus, adaugati carnea tocata, amestecati bine cu celelalte ingrediente, pentru ca si carnea sa ramana aglomerata, sa faca un bloc.

Lasati la prajit 5 minute, dupa care varsati inca 1 pahar de apa.Lasati inca 10 minute, apa s-a redus, iar carnea este fiarta, asezonati inca o data cu sare, piper, ardei iute dupa gust.

Personal, nu imi place sa gust si sa asezonez cand carnea nu este fiarta...

Puneti la incalzit cuptorul la 200°C.
Depuneti pe fundul oalei, umplutura de carne si apoi umpleti ardeii.

Daca va mai ramane umplutura o depuneti intre ardei, astfel ca sa ramana in pozitie verticala, sa nu se rastoarne.

Adaugati 2 pahare de apa, acoperiti cu capacul si lasati in cuptor 1 ora.

Dupa 1 ora, i-am scos din cuptor, depus pe o farfurie si servit cu smantana. Cum au fost in cuptor, intr-o oala acoperita, a fiert inabusit, iar culoarea si aspectul s-a pastrat.

Am uitat sa spun ca am presarat patrunjel tocat, la sfarsit, cand am pus in farfurie...



Printează pagina
De ciocolata si zahar (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Oribil! arata ca o voma carnea aia pusa prin cratita... n-as manca asa ceva indiferent de gust!!! numai cand ma uit mise face rau...

Postat 14/08/2013, 12:40
5 / 5

Delicios multumim pentru retetele trimise

elena.bica | Postat 19/05/2014, 20:17
berghes_a2014
2 / 5

Buna, dupa parerea mea era mai bine sa scoti doar cotorul , ca si capac puneai felie din rosie sau din ori ce , foaie de ceapa rondea de morcov mai gros cat sa acopere decuparea, in rest nimic deosebit Angel

berghes_a2014 | Postat 19/05/2014, 10:09
5 / 5

Bun

Postat 10/02/2014, 19:50 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent,ff.buni

Postat 15/09/2013, 15:32
3 / 5

Imi place

Postat 30/06/2013, 10:02
...click aici pentru a vedea toate comentariile (20)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!



Convertor uinitați de măsură


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Castraveti umpluti cu miel si spanacCastraveti umpluti cu miel si spanac
Dezgustător
Delicios