Ardei umpluti la cuptor

(4.20/5 - 144 voturi)
20 comentarii


  • Ardei umpluti la cuptor
  • Ardei umpluti la cuptor, Poza 2
  • Ardei umpluti la cuptor, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 100 minute
Gata în: 2 h, 10 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

- 6 ardei (sant mai mari decat ardeii unguresti)

- 1 ceapa mare tocata

- 120 g orez

- 1 conserva de rosii tocate sau 4 rosii curatate de coaja si tocate

- 500 g carne de porc tocata (puteti utiliza si carne de vita sau pui)

- sare, piper, ardei iute in praf dupa gust

- 1 lingurita de zahar

- 4 linguri de ulei

- pentru a servi - smantana sau yagourt gras tip grecesc

Preparare:

Spalati, taiati palaria, curatati semintele ardeilor. Am taiat la 2 cm capacul ardeiului.

Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei, dupa ce este cald, adaugati ceapa tocata, lasati sa se caleasca timp de 3 minute.

Spalati orezul, scurgeti de apa si puneti peste ceapa, lasati inca 3 minute, amestecati.

Dupa care varsati rosiile, lingurita de zahar, sarati si piperati. Adaugati un pahar de apa, lasand sa fiarba inca 10 minute.

Cand apa s-a redus, adaugati carnea tocata, amestecati bine cu celelalte ingrediente, pentru ca si carnea sa ramana aglomerata, sa faca un bloc.

Lasati la prajit 5 minute, dupa care varsati inca 1 pahar de apa.Lasati inca 10 minute, apa s-a redus, iar carnea este fiarta, asezonati inca o data cu sare, piper, ardei iute dupa gust.

Personal, nu imi place sa gust si sa asezonez cand carnea nu este fiarta...

Puneti la incalzit cuptorul la 200°C.
Depuneti pe fundul oalei, umplutura de carne si apoi umpleti ardeii.

Daca va mai ramane umplutura o depuneti intre ardei, astfel ca sa ramana in pozitie verticala, sa nu se rastoarne.

Adaugati 2 pahare de apa, acoperiti cu capacul si lasati in cuptor 1 ora.

Dupa 1 ora, i-am scos din cuptor, depus pe o farfurie si servit cu smantana. Cum au fost in cuptor, intr-o oala acoperita, a fiert inabusit, iar culoarea si aspectul s-a pastrat.

Am uitat sa spun ca am presarat patrunjel tocat, la sfarsit, cand am pus in farfurie...



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Bun

Postat 10/02/2014, 19:50am gătit această rețetă
1 / 5

Oribil! arata ca o voma carnea aia pusa prin cratita... n-as manca asa ceva indiferent de gust!!! numai cand ma uit mise face rau...

Postat 14/08/2013, 12:40
5 / 5

Delicios multumim pentru retetele trimise

elena.bicaPostat 19/05/2014, 20:17
berghes_a2014
2 / 5

Buna, dupa parerea mea era mai bine sa scoti doar cotorul , ca si capac puneai felie din rosie sau din ori ce , foaie de ceapa rondea de morcov mai gros cat sa acopere decuparea, in rest nimic deosebit Angel

berghes_a2014Postat 19/05/2014, 10:09
3 / 5

Imi place

Postat 30/06/2013, 10:02
5 / 5

Mmmmmmm....yammmyyyyy

Postat 26/04/2013, 19:03
click aici pentru a vedea toate comentariile (20)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

(c) Madeinwork | Mențiuni legale