Petitchef

Budinca de vinete cu dovlecei

Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum si iarna se gasesc aceste legume, eu zic sa ne rasfatam un pic si sa pregatim un pranz sau o cina delicioasa! Ce-i drept timpul de preparare este un pic cam mare, dureaza ceva pana frigeti dovleceii si vinetele, dar va spun: este un deliciu!

Felul principal
6 porții
1 oră
40 min
Dificil

Ingrediente

6

Preparare

  • Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon.
  • Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.
  • Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,
    apoi asezam iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.

    Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.
  • Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.
  • Cand este gata coapta presaram putin oregano peste rosii si, dupa preferinta, marar verde tocat pentru putin mai multa savoare!
  • Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!


Poze

Budinca de vinete cu dovlecei
Budinca de vinete cu dovlecei - poza 2
Budinca de vinete cu dovlecei - poza 3

Întrebări:




Comentarii (29):

doinaru, 30/05/2017

Este foarte buna . O fac destul de des cat tine " sezonul " casului proaspat care e mult mai bun decat mozzarella ( parerea mea ).Eu tai legumele felii pe lung , nu le curat coaja , si le coc un pic pe gratar pe aragaz.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
09/10/2016

O reteta delicioasa.multumim!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/07/2013

Azi am facut aceasta reteta a iesit fff buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
merceleo, 30/05/2017

"vas de yena" nu exista, eventual de Jena.

(2) (2) Abuz
07/12/2016

Buna reteta...de incercat si de savurat!
Cornel

(2) (0) Abuz
08/08/2015

Este un deliciu,felicitari...!

(0) (0) Abuz
06/08/2015

Exceptional va multumesc ca existati va iubesc

(0) (0) Abuz
24/07/2015

Vinetele sunt excelente si se pot gati in multe feluri. Reteta este f. gustoasa si nu e dificila, dar cere rabdare!

(0) (0) Abuz
24/06/2015

Foarte gustoasa...

(0) (0) Abuz
13/10/2014

Care-i diferenta dintre "a praji" si "a frige" - in legatura cu preparatul rondelelor de vanata?

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează