Petitchef

Chiftelute de dovlecei

Antreuri
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Am dat pe razatoarea mare dovleceii.I-am lasat la scurs dar i-am mai si stors de 2 ori.Este foarte important sa fie bine storsi caci altfel se cam imprastie prin tigaie. Branza de asemenea am ras-o pe razatoarea mare si am adaugat-o peste dovleci.Urmeaza ouale intregi, pesmetul, bicarbonatul, faina, sarea si piperul.Daca mai trebuie faina puteti sa mai adaugati...consistenta trebuie sa fie ca a unei smantani groase.
    Intr-o tigaie incingem uleiul bine si adaugam compozitia cu lingura.Se prajesc pana se rumenesc bine.Am citit intr-o revista acum mai multi ani la reteta aceasta cum cineva servea langa chiftelutele de dovlecei un sos din iaurt sau smantana, marar si usturoi zdrobit.Am incercat si a fost foarte bun numai ca acum le-am mancat de cum le scoteam din tigaie......asa bune au fost.Pofta buna!


Poze

Chiftelute de dovlecei
Chiftelute de dovlecei - poza 2

Întrebări:




Comentarii (78):

14/07/2015

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/07/2015

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2014

Merg foarte bine si fara branza, iar in compozitie pe langa bostanei se mai pune o ceapa potrivita, 4-5 catei de usturoi, marar, patrunjel, 2 oua, sare, piper dupa gust. Si se servesc cu un sos de rosii in amestec cu putin mustar, cateva picaturi de ulei de masline, o picatura de otet, un varf de lingurita de zahar, putin cimbru maruntit si putin piper(un soi de ketchup daca vreti ). Uleiul foarte bine incins in tigaie, alfel compozitia suge ulei si ies destul de necomestibili. Eu pun o astfel de chiftea pe o felie de paine, o ung cu sosul de rosii si mananc de-mi paraie maxilarul, sunt extraordinare! :))

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2014

Eu am preparat reteta dar la cuptor. Nu am pus bicarbonat si nici pesmet, dovleceii nu i-am mai scrurs (de ce sa arunc zeama care inseamna vitamine si minerale) si am pus faina mai multa. fac des aceasta reteta pe care o imbogatesc cu marar sau busuioc, daca am, Am uns o tava cu unt si am pus compozitia in cuptor pana s-a rumenit frumos, Este mai sanatoasa si se poate da si la bebelusi. Altfel, eu nu recomand deloc sa se dea copiilor si cu atat mai mult bebelusilor, orice prajit in ulei. sa nu uitam ca pana la 3 ani ficatul copiilor nu este inca dezvoltat si orice agresiune la aceasta varsta va avea repercursiuni mai tarziu.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/06/2014

Sunt foarte gustoase!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/08/2013

Buna, ce pot sa zic :/

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/08/2013

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/08/2013

Dac amesteci bine compozitia nu mai trebuie bicarbonat de sodium,nu toata lumea suporta bicarbonatul,mai da si arsuri la stomac,in rest totul este foarte gustos.Imi place mult aceasta reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/07/2013

Am incerat si eu, sunt f.bune.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2013

Nu cred ca ar strica si putin usturoi, un catel doi acolo. Ce spuneti?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 8

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifteluțe de dovlecel la cuptor
Chifteluțe de dovlecel la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Chifteluțe turcești - köfte
Chifteluțe turcești - köfte
10 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
3 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează