Chisca cu orez si carne

(4.48/5 - 205 voturi)
20 comentarii


Ingrediente:

- orez
- carne de porc
- ceapa
- sare si piper
- cimbru
- delikat
- mate groase de porc

Preparare:

Etapa 1: Curatam si spalam bine matele de porc.Intr-un bol punem orezul spalat ,carnea taiata cubulete,ceapa taiata marunt,delikatul,sarea ,piperul si cimbrul si le amestecam pe toate.

Etapa 2: Cu acest amestec vom umple matele, dar lejer, pentru ca la fiert, orezul se va umfla si matele se vor sparge. Dupa ce le-am umplut legam capetele matelor.

Etapa 3: Dupa ce le-a legat, cu un ac mare vom intepa matele din loc. In tot acest timp, vom avea pe foc o oala cu apa pusa la fiert. Punem usor chisca pregatita in oala cu apa si o lasam sa fiarba la foc domol, cel putin o ora.

Etapa 4: Pentru un gust si mai placut, dupa ce s-a fiert, vom pune chisca intr-o tigaie cu grasime pe foc si lasam pana cand s-a rumenit pe ambele parti si matul a devenit crocant.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 22/12/2013, 14:11

Asta e chisca adevarata din Moldova. N-am auzit ca s-ar face si in alta zona a tarii........amestec de carne , maruntaie si orez., e un fel de lebar. Ma bucur ca se pastreaza reteta. Miha.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/12/2012, 12:07

Multumesc am 23 de ani si il ajut pe bunicu cu retata asta, de cand a murit mamaia noi facem mancare.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/12/2013, 11:59

E intr-adevar reteta originala!!! orezul se pune CRUD!!! e chiar reteta adevarata!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 14/12/2012, 19:13

Fffffffffffffffffffff buna.Si eu fac in fiecare an.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/12/2013, 11:13

Am sa incerc si eu reteta. arata foarte bine

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/12/2012, 13:13

F buna acum o si fac si sper sa iasa buuuna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/11/2013, 01:49

Stiu ca e foarte buna!!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 15/12/2013, 15:20

Nu se pune orezul crud

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (20)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale