Petitchef

Ciorba de dovlecei

Felul principal
12 porții
20 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Preparare: curatm, spalam bine legumele si le uscam de apa. Ceapa si morcovul le tocam marunt. In 2 linguri ulei de masline le inabusim putin, pana se inmoie.Intre timp taiem telina cubulete mici.
  • Si dovleceii in cuburi potrivite. Le lasam coaja, pentru un plus de gust.Peste legumele inabusite turnam apa, pentru inceput 1l si jumatate si cubuletul de legume. Cand apa incepe sa fiarba adaugam telina.Lasam putin sa fiarba si turnam borsul.
  • Cand incepe iar sa fiarba adaugam dovleceii. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati apa. Spre final adaugam si smantana, cat doriti de multa.
  • La final tocam patrunjel si-l adaugam. Puteti sa bateti si doua oua si sa dregeti ciorba cu ele. Va fi si mai delicioasa.Se serveste calda cu paine proaspata.


Poze

Ciorba de dovlecei
Ciorba de dovlecei - poza 2
Ciorba de dovlecei - poza 3
Ciorba de dovlecei - poza 4
Ciorba de dovlecei - poza 5
Ciorba de dovlecei - poza 6
Ciorba de dovlecei - poza 7
Ciorba de dovlecei - poza 8
Ciorba de dovlecei - poza 9

Întrebări:




Comentarii (17):

25/06/2015

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/09/2013

DA de ce nu :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/06/2013

De ce uscam legumele inainte sa le punem in apa, la fiert? :)
uleiul de masline nu trebuie folosit la gatit, pentru ca isi pierde proprietatile, el poate fi adaugat la sfarsitul ciorbitei, ca atare. pentru inabusit legume e indicat sa folosesti ulei de floarea soarelui, dex.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
24/03/2015

F.buna, te purifica!!

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Buna si usoara.

(0) (0) Abuz
24/03/2015

O voi gati.

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Dacă mâncarea are tot ce-i trebuie de ce ester necesar cubul de legume? Ca să înghițim niște glutamat?

(1) (1) Abuz
24/03/2015

Daca e cu bors nu e ciorba ci "Bors de dovlecei". Lasati E-urile sa le manance cancerosii, asa ca aruncati concentratul de legume la gunoi!

(0) (1) Abuz
12/07/2014

Imi place si am sa fac arata bine

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
7 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează