Ciorba de fasole pastai cu lapte batut

(4.14/5 - 28 voturi)
9 comentarii


  • Ciorba de fasole pastai cu lapte batut
  • Ciorba de fasole pastai cu lapte batut, Poza 2
  • Ciorba de fasole pastai cu lapte batut, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 500 g fasole pastai
- 500 ml lapte batut
- 1 ardei gras
- o ceapa
- sare, piper, ulei
- leustean

Preparare:

Etapa 1: A pus la calit ceapa si ardeiul tocate marunt cu 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 minute a pus si fasolea galbena si am mai lasat sa se caleasca 2-3 minute, iar apoi am adaugat 1.5 litri de apa.

Etapa 2: Proportia apa - lapte batut trebuie sa fie 1,5 l apa la 0,5 l lapte pentru ca ciorba sa iasa mai subtire sau 1 l apa - 1l lapte daca doriti sa iasa mai groasa si cu un gust mai bogat.

Etapa 3: A lasat sa fiarba timp de 15 minute, apoi a turnat 500 ml de lapte batut, amestecand bine. A mai lasat sa clocoteasca de cateva ori.

Etapa 4: La sfarsit am adaugat leusteanul tocat, pentru a-i desavarsi gustul.



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Delicioasa

Postat 04/02/2015, 23:14am gătit această rețetă
5 / 5

Foarte bun

Postat 05/08/2013, 13:37am gătit această rețetă
5 / 5

Super buna!

Postat 15/07/2013, 12:07am gătit această rețetă
5 / 5

Este si preferata mea de altfel,numai ca eu o gatesc dupa reteta moldoveneasca.Adaug morcov,iar laptele batut il las sa se acreasca bine,nu chiar proaspat,ca sa iasa acrisoara,dar depinde de gust.Iar la sfarsit bat cateva oua cu smantana si le adaug peste celelalte.Si bineinteles leusteanul,pe care il ador!

Postat 15/10/2013, 22:03
5 / 5

Super buna..........delicios...

Postat 27/06/2013, 15:08
5 / 5

EXCELENTA

Postat 02/07/2012, 21:07
click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

(c) Madeinwork | Mențiuni legale