Petitchef

Ciorba de fasole verde si boabe de naut

Felul principal
5 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Daca folosim boabe de naut uscate atunci cu o seara inainte se pune intr-o oala cu apa ca si boabele de fasole, peste noate ele se umfla. Asta dupa ce le-am spalat bine.
  • Fasolea o spalam, o curatam si le rupem in doua sa nu fie foarte mari, morcovii si patrujelul radacina le spalam si le curatam, le taiem cuburi.
  • Intr-o oala punem ulei, lasam sa se incinga bine si adaugam morcovii si patrunjelul taiat cuburi, lasam cateva minute sa se caleasca, apoi adaugam fasolea verde mai calim cateva minute bineinteles ca amestecam cu lingura de lemn in continu sa nu se arda.
  • Apoi adaugam peste usturoiul pisat, invartim de cateva ori sa se incinga si usturoiul dupa care punem apa si nautul. Apa cat sa acopere, condimentam cu sare sau delicat punem capacul si lasam sa fiarba pana totul devine moale. Daca folosim naut din conserva atunci le strecuram si asteptam sa fiarba legumele si le adaugam o data cu sucul de rosii.
  • Intre timp punem intr-o oala mai mica apa la fiert, luam rosiile spalate si le scufundam 1 min in apa clocotita dupa care le scoatem si le scufundam intr-o oala cu apa rece astfel va fi usor de curatat.
  • Indepartam coaja si cu blenderul de mana le pasam. Sucul de rosii obtinut il adaugam in oala peste legume in momentul cand totul este moale, mai punem un pic de apa si gustam daca e nevoie mai punem sare si zeama de la o jumatate de lamaie, lasam sa dea in clocot .
  • Intre timp taiem marunt patrunjelul verde si leuseteanul cand supa da in clocot adaugam patrunjelul si leusteanul lasam inca un minut sa fiarba dupa care stingem.

Rețete inrudite

YouTube

Curry cu năut



Poze

Ciorba de fasole verde si boabe de naut
Ciorba de fasole verde si boabe de naut - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Nicolae
Nicolae, 21/10/2010

??????

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Curry cu năut
Curry cu năut
3 porții
35 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează