Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Ciorba de pipote a la grec

(4.56/5 - 234 voturi)

29 comentarii

Ciorba de pipote a la grecTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

500 g pipote de pui
2 morcovi
1 pastarnac
o radacina mica de patrunjel
telina
o ceapa
3-4 catei de usturoi
2-3 linguri ulei
300 ml smantana
2 galbenusuri de ou
patrunjel verde
sare,vegeta,piper alb
500 ml bors
Preparare:

Pipotele spalate si curatate bine se pun intr-un vas cu 4-5 l de apa sa fiarba.
Adunam din cand in cand spuma.
Cand au fiert pe jumatate se adauga morcovul, radacina de patrunjel, ceapa,
pastarnacul si telina - toate tocate cuburi mici.
Separat, fierbem borsul si il spumam.
Il adaugam in oala atunci cand carnea si legumele sunt fierte.
Adaugam dupa gust: sare,vegeta si piper.
Intr-un bol amestecam smantana cu usturoiul pisat si galbenusurile.
Peste ele punem un polonic cu ciorba fierbinte si apoi punem amestecul in oala.
Mai lasam sa dea un clocot doua si oprim focul.
Adaugam la sfarsit si patrunjelul tocat marunt.

Servim ciorbica fierbinte,cu smantana si usturoi alaturi.
Astfel pregatita, ciorba de pipote a la grec,
va avea un gust apropiat de ciorba de burta.



Imprimer cette page
De Pica Flori (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Perfectă

4 / 5

....SUPER!!!

5 / 5

Buna,buna,buna

5 / 5

Delicios

5 / 5

Gustos

5 / 5

Excelent

... click aici pentru a vedea toate comentariile (29)

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tort ciocolatos

Tort ciocolatos
dezgustător
delicios