Petitchef

Ciorba de varza dulce cu afumatura

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Putin praz:

Preparare

  • Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta si cand apa fierbe, adaugam varza pe care o lasam cam 5 la oparit, apoi o scoatem intr-o strecuratoare. Curatam legumele si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul, adaugam ceapa tocata, prazul taiat fideluta si ardeiul maruntit.
  • Dupa 2-3, adaugam si legumele si le lasam la calit pana maruntim sunculita, pe care o punem in oala, amestecam, asezonam cu sare, piper, chimen si boia apoi adaugam varza oparita. Dupa 2-3, acoperim totul cu 4L de apa, adaugam foaia de dafin si cimbru si lasam la fiert 30.
  • Intr-un bol frecam galbenusul cu smantana,otetul, amidonul si laptele, adaugam 1 polonic din supa fierbinte, amestecam si turnam compozitia in oala, dupa care oprim focul. Indepartam foaia de dafin si crengutele de cimbru, presaram marar verde deasupra si servim.


Poze

Ciorba de varza dulce cu afumatura
Ciorba de varza dulce cu afumatura - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

28/02/2020

Multa munca, multe etape. Eu o fac mult mai simplu, fierb un ciolanel cu multi catei de usturoi si 2-3 cepe ozonizate. Scot ciolanul, si legumele ce nu le consumam, ele dau doar gust supei si carnitei, punem varza ozonificata, inca si de acum doua zile taiata si lasata sa se usuce putin e mult mai buna textura verzei in supe, dregem cu smantanica frecata cu faina si trecuta prin sita sa nu faca cocoloase, potrivim cu piper macinat si pofta buna. Totul de sezon.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 14/09/2020

Un talmes-balmes. Habar nu am ce inseamna in acceptiunea ta "sunca de casa", nu inteleg pentru ce trebuie oparita varza tocata deja, de ce pui doi morcovi dar o singura ceapa de parca ai face ciorba de morcovi stiind totusi(sau poate ca tu nu stii) ca ceapa da gust oricarei mancari, nu pricep de ce pui cimbru si foaie de dafin de parca ai face sarmale si mai pui si chimen si boia de parca ai face gulas. Nu mai pricep de ce pui si lapte si smantana care e spilul, care e logica? Ce naiba cauta faina in ciorba, ca doar nu faci ciulama? Si eu fac o ciorba excelenta de varza cu afumatura dar mult mai echilibrata si cu mai multa logica in executie.

(3) (0) Abuz
21/09/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
06/06/2013

Super o fac si eu chiar ca nu stiam ce ciorba sa mai fac

(0) (0) Abuz
17/03/2013

Super buna super delicioasa

(0) (1) Abuz
Nicolae
Nicolae, 19/11/2010

Un ciolan cu carne, cred ca iar da un gust mai bun si ciorba ar fi mai reusita...

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează