Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Ciorba taraneasca de legume

De
(4.49/5 - 53 voturi)
9 comentarii



  • Ciorba taraneasca de legume
  • Ciorba taraneasca de legume, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 3 porții
Timpul de preparare: 40 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 1 h, 5 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 morcov potrivit
- 2 cepe uscate
- 1/2 legatura ceapa verde
- 1 dovlecel potrivit
- 2 cartofi
- 1 telina mica radacina si frunze
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia rosu
- 1 albitura
- 1 mana de orez
- ½ kg rosii
- 2 cani corcoduse
- 1 legatura de leustean
- 1 legatura de patrunjel
- 2-3 oua
- 2 l apa
- Cateva linguri de pasta concentrata de tomate
- Sare sau vegeta
- Boia
- Tarhon
- Sana sau iaurt pentru servit

Preparare:

Etapa 1: Se curata si spala legumele. Dovlecelul si albitura se da prin razatoarea mare iar morcovul prin cea mica. Puteti taia legumele cu o forma speciala pentru aspect daca va plac legumele taiate mai mari. Ceapa si ardeiul se toaca marunt iar cartofii cubulete.

Etapa 2: Rosiile se dau prin razatoare sau se paseaza ca sa ramana doar sucul. Leusteanul, patrunjelul si cateva frunze de telina se toaca marunt. Am fiert corcodusele cu verdeata in putina apa cat sa le acopere pana s-a desprins pulpa de sambure. Am strecurat si am inlaturat samburii.

Etapa 3: Calim in putin ulei ceapa apoi adaugam albitura, telina si morcovul si la sfarsit ardeiul. Stingem cu apa fiarta si adaugam cartofii dupa ce au fiert legumele pe jumatate. Spre sfarsit se adauga si orezul. Cand au fiert legumele se adauga sucul de rosii, pasta de tomate si apoi acritura.

Etapa 4: Potrivim de sare si condimente, stingem focul si adaugam verdeata tocata. Cand s-a mai racorit putin batem ouale si le adaugam « zdrente » in ciorba amestecand in ea. Se serveste rece cu sana sau iaurt si verdeata proaspata. Puteti pune mai multe legume, mazare, fasole verde si chiar varza. Noua nu prea ne place mazarea si fasolea si de aceea n-am pus deloc.


Printează paginaAdaugă la favorite
De joujou


Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

...

Postat 11/07/2013, 16:17 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent !

Postat 24/06/2013, 16:26 | am gătit această rețetă
5 / 5

Bun asa

Postat 17/01/2014, 11:19
5 / 5

Am mancat-o la Gura Humor , credeti-ma a fost perfecta.

Postat 29/10/2013, 16:38
5 / 5

Foarte buna , excelenta cea mai buna ciorba

Postat 25/10/2013, 06:56
5 / 5

Excelent!!!

Postat 15/09/2013, 15:33
...click aici pentru a vedea toate comentariile (9)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: