Petitchef

Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang

Pentru a schimba Bibimbap-ul tradițional, acest fel de mâncare tipic din bucătăria coreeană, descoperiți rețeta noastră plină de arome de ciuperci în stil coreean. Ciupercile shiitake fragede și suculente se potrivesc perfect cu sosul gochujang, oferind în farfurie o armonie perfectă între dulceață și picant.
Această rețetă este, de asemenea, super rapidă și ușor de făcut. În câțiva pași simpli, vei avea un preparat vegetarian gustos, pe care îl poți însoți cu un bol de orez alb pufos sau cu tăiței prăjiți exemplu :-)

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Pentru marinadă:

Pentru gătit:

Pentru decor:

Materiale

  • 1 recipient etanș (tip tupperware)
  • 1 zdrobitor de usturoi
  • 1 tigaie

Preparare

  • Etapa 1 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Amestecați sosul gochujang, sosul de soia, mirinul, mierea, semințele de susan blond, o bucățică mica de ghimbir tocat sau zdrobit și apa.
  • Etapa 2 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Amestecați totul bine.
  • Etapa 3 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Tăiați ciupercile shiitake și transferați-le într-un recipient ermetic.
  • Etapa 4 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Adăugați marinada, amestecați bine si închideți cutia. Răciți cel puțin 10 minute.
  • Etapa 5 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Turnați ulei de susan într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați ciupercile și căliți-le.
  • Etapa 6 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Apoi adăugați marinada rămasă și amidonul de porumb și amestecați bine.
  • Etapa 7 - Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
    Se servește cu orez și se presară cu semințe de susan si arpagic tocat. Poftă bună!

Observații:

Cum se păstrează ciupercile coreene?
Puteți păstra ciupercile timp de 4 zile într-un recipient ermetic la frigider.

Poți congela ciuperci shiitake cu sos gochujang?
Da, puteți fără grijă!

Este acest fel de mâncare vegetarian?
Ciupercile în sos gochujang sunt vegetariene! Puteți înlocui mierea cu zahăr brun dacă doriți să faceți acest fel de mâncare într-o variantă vegană.

Cum să însoțesc ciupercile picante?
Folosiți-le ca garnitură sau însoțiți-le cu orez sau quinoa. Atenție, ciupercile sunt condimentate, vă recomandăm să nu preasezonați celelalte preparate.

Ce este gochujang?
Gochujang este o pastă de chili fermentată coreeană. Gustul său este picant, dulce și sărat. Gochujang este folosit pe scară largă în bucătăria coreeană.

Ce este mirinul?
Mirinul este un fel de sake foarte blând și dulce. Acest condiment este folosit mai ales în bucătăria japoneză și coreeană.

Poze

Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang
Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang - poza 2
Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang - poza 3
Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang - poza 4
Ciuperci în stil coreean - ciuperci Shiitake cu sos gochujang - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează