clatite cu ciuperci la cuptor

(4.50/5 - 325 voturi)
41 comentarii


  • Clatite cu ciuperci la cuptor
  • Clatite cu ciuperci la cuptor, Poza 2
  • Clatite cu ciuperci la cuptor, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 40 minute
Gata în: 1 h, 5 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

2 oua
200 gr faina
2 linguri de unt
varf de lingurita de sare
1 lingurita rasa de bicarbonat
300 ml lapte
--------------
Ingrediente umplutura:
500 g ciuperci
50 g ceapa
200 ml smintina
50 g parmezan sau cascaval ras
1 legatura marar sau patrunjel
piper, sare

Preparare:

Se amesteca galbenusele de ou cu untul, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina apa. Separat se bat albusele cu un tel, apoi se incorporeaza cu galbenusurile. Apoi se adauga alternativ faina si laptr, amestecand cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand s-a format un aluat destul de gros,evitand pe cat posibil formarea de cocoloase. E bine ca aluatul sa stea un timp.

Se incinge o tigaie neadeziva si unge cu putin ulei. Se toarna cate un polonic mic din compozitie si se inclina tigaia, pentru ca aceasta sa se intinda uniform. Se prajeste clatita timp de un minut, pana cand marginile devin crocante si compozitia se patrunde. Intoarce clatita cu ajutorul unul cutit mai lat si se prajeste si pe partea cealalta. Daca prima clatita este prea groasa, mai adauga lapte in compozitie pentru a o dilua. Vor rezulta cca 12 clatite.

Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugind apoi ciupercile bine spalate si taiate felii, 1/2 ligurita de sare, 1 virf de cutit cu piper. Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa ciupercile si se moaie. Compozitia trebuie sa fie bine scazuta.
Se ia cratita de pe foc, se adauga mararul sau patrunjelul si smantana, amestecindu-se bine.
Clatitele se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le ca sarmalele, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 14/11/2013, 12:49

Suparator de bune, avand in vedere ca medicul imi interzice aceste bunatati datorita diabetului, dar .... numai acum una - doua... f. bune,,,prea bune. Nepotelul unei bunicute ii cere ca desert: vreau ceva dulce ...am uitat acum cum se cheama, dar parca era vorba de cevaaaa ...de nespalate bine... a a aaaa doar clatite Cu mult drag, ioana

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 23/06/2012, 08:26

Se servesc cu un sos de smantana cu unt,vin,patrunjel proaspat

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/03/2013, 13:22

Un aperitiv excelent!Il fac si eu destul de des,excelent!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 30/01/2012, 19:12

Sunt excelente. Le-am gatit cu ciuperci din conserva.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 21/01/2012, 10:44

Am facut si mancat si eu.....sunt fffffff bune

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 14/12/2012, 18:24

Hmmmm bune dar si mai bune cu porcalete.
^^

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 09/02/2013, 15:15

O reteta bunicica(mai bun cea cu ton)

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 09/09/2013, 22:12

Ce este, acolo, in imagine, rosu ?

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (41)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale