Petitchef

Fasole boabe noua cu carne afumata

Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.

Felul principal
6 porții
20 min
50 min
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Etapa 1 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Curatati fasolea.
    O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.
  • Etapa 2 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.
    Spalati si curatati legumele.
    Taiati ceapa si usturoiul marunt.
  • Etapa 3 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.
    Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete. Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.
  • Etapa 4 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.
    Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.
  • Etapa 5 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.
    Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.
  • Etapa 6 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa.
    Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere.
    Au fiert impreuna inca 20 de minute.
  • Etapa 7 - Fasole boabe noua cu carne afumata
    Serviti cald!


Poze

Fasole boabe noua cu carne afumata
Fasole boabe noua cu carne afumata - poza 2
Fasole boabe noua cu carne afumata - poza 3
Fasole boabe noua cu carne afumata - poza 4
Fasole boabe noua cu carne afumata - poza 5
Fasole boabe noua cu carne afumata - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
Banane umplute cu carne tocată și mozzarella
2 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează