Petitchef

Ficatei de stiuca - reteta cu dedicatie*)

Altele
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ei bine, aici e vorba de cate stiuci beneficiati si de ce calibru e fiecare stiuca, pentru ca in functie de ele si de marimea lor, aveti mai multi sau mai putini ficaciori.Fata de emisiunea lui Radu Anton Roman, unde a pregatit ficatul unei singuri stiuci, eu am avut posibilitatea sa prind 7 stiuci, destul de mari, care aveau ficateii maricei.
  • Si a incercat sa-i gatesc pe toti. De ce zic ca a incercat, pentru ca dupa ce ne-a reintors de pe balta, la gazda mea, bunul meu prieten Paul, a dorit sa fac un dus, dupa peripetiile pescaresti in care a ars de viu pe soarele torid pe care l-a avut la partida de pescuit si am uitat sa dau indicatiile pretioase celui care se apucase sa curete pestii pe care i-am pescuit .
  • Si din cauza aceasta, unii ficaciori de stiuca, au fost prea brutal scosi din pantecele pestelui si au rupt si fierea care s-a spart si a compromis ficatul stiucii. Dar nu-i bai! A reusit sa recuperez dintre maruntaiele aruncate ale stiucilor , ficateii a 4 sau 5 stiuculite.
  • Fane, sper ca data viitoare sa fii cu bagare de seama cand lucrezi cu o stiuca. Dupa cum se vede in poze, ficatii de stiuca au o culoare mai mult apropiata de culoarea laptilor de peste, decat a unei culori clasice de ficaciori . Asa cum spunea si Radu Anton Roman acesti ficatei sunt o delicatesa pe care pescarii din Delta o cunosc foarte bine si o pretuiesc mult de tot.Am spalat ficateii cu multa apa rece .
  • Dupa ce a spalat foarte bine ficateii de stiuca in apa rece, am incins o tigaie in care a adaugat untul. Conform retetei lui Radu Anton Roman, la un ficatel de stiuca, se adauga 50 de grame de unt. Eu a pus aprotimativ 70-80 de grame pentru toti ficaciorii si a fost suficient. Lasam sa se incinga untul si punem ficaciorii la prajit. Saram si piperam dar nu prea mult. Prajim circa 2-3 minute, intorcand ficaciorii de pe o parte pe alta. Cand ficateii sunt rumeniti, am turnat peste ei si putin vin alb sec si a mai lasat ficateii sa fiarba circa 1 minut, pentru a rezulta si sosul specific.Scoatem ficaciorii intro farfurie si punem cateva felii de paine in tigaia in care avem aroma ficatilor amestecata cu sosul de unt si vin, pe care l-a obtinut in tigaie.
  • Si conform retetei lui Radu Anton Roma, ficaciorii se servesc pe feliile de paine pe care le-a prajit in sosul de ficaciori.Restul retetei puteti sa-l urmariti pe siteul amintit.Imi pare rau ca nu a poze cu preparatul final prin care sa demonstrez ce a gatit, pentru ca, la momentul in care a pus pe masa bunataturile facute, toata lumea s-a grabit sa le deguste, mai ales ca nu erau foarte multe si n-a mai avut timp sa fac pozele necesare.


Poze

Ficatei de stiuca - reteta cu dedicatie*)
Ficatei de stiuca - reteta cu dedicatie*) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

14/03/2013

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rasol de stiuca cu cartofi natur
Rasol de stiuca cu cartofi natur
2 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor (reteta video)
Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor (reteta video)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Plachie de stiuca
Plachie de stiuca
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Stiuca umpluta
Stiuca umpluta
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Stiuca umpluta
Stiuca umpluta
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează