Petitchef

Ficat de pui cu ceapa in tigaie la cuptor

Felul principal
4 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte.
    Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie** am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
    Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
    Am luat frumos tigaia am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 10 minute.
    Dupa 10 minute am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.
    Scos din cuptor, l-am servit imediat cu mamaliga!

    ** musai fara coada maner de plastic, caci va fi introdusa la cuptor!


Întrebări:




Comentarii (14):

04/02/2015

Da

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/08/2013

500 grame ficat de pui
1 cana lapte
2 cepe taiate julienne
1 pahar vin rosu sec
untura de porc
sare, piper, menta 1 foie dafin
Preparare:
Intr-un vas am asezat ficatei spalati si curatati, iar peste am turnat cana de lapte, piper, o foaie de dafin,
Dupa 1 ora m-am apucat de treaba ... intr-o tigaie am pus la topit 2 linguri de untura de porc. In untura topita am calit ceapa taiata julienne pana ce a devenit translucida.
Am aruncat peste ceapa ficateii scursi bine de lapte. Am mestecat un pic, am lasat sa se prajeasca usor pe ambele parti si am turnat lingura de bullion desfacuta-n supa, dup ace a dat in clocot, am turnat peste vinul. Am rasnitat putin piper si sare.
Am mutat intr-o olicica de lut, am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am dat-o la cuptor la vreo 200 de grade Celsius, pentru 20 minute.
Dupa am indepartat folia si am lasat cat sa se rumeneasca ficatul pe ambele parti.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/01/2014

Gustos

(0) (0) Abuz
24/11/2013

E ok

(0) (0) Abuz
Theodora, 20/11/2013

Interesanta reteta

(0) (0) Abuz
08/11/2013

E buna reteta asa faci s mama

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Da numai fara untura de obicei ficatul nu se lasa asa de mult deoarece se intareste dar fiecare...................

(0) (0) Abuz
24/10/2013

UNTURA FRAGEZESTE FOARTE MULT LA FEL CA FOAI DE PLACINTA\

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Nu am

(0) (0) Abuz
18/01/2013

Belea

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești pulpe de pui într-o tigaie?
Cum să gătești pulpe de pui într-o tigaie?
2 porții
59 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
Cum să gătești pulpe de pui la cuptor?
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează