Ficatei de pui cu sos de rosii si usturoi

(4.50/5 - 906 voturi)
104 comentarii


Ingrediente:

- 500 g ficatei de pui
- 2 cepe
- 1 morcov mic
- 200 ml pulpa de rosii
- 1 lingura vin rosu sec
- 6-7 catei de usturoi
- sare, piper
- ulei

Preparare:

Etapa 1: Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Ceapa taiata marunt se caleste la foc iute in putin ulei, iar cand s-a mai inmuiat se adauga si ficateii scursi de apa.

Etapa 2: Cand ficateii s-au rumenit un pic se adauga pulpa de rosii, morcovul dat pe razatoarea mica, lingura de vin si aproximativ 100 ml apa. Se da focul mai incet si se lasa sa fiarba pana scade sosul (~20-25 minute). La sfarsit se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat in felii subtiri si se amesteca usor.

Etapa 3: Se stinge focul imediat si se lasa tocanita sa se odihneasca vreo 5 minute cu capacul pus.

Etapa 4: Serviti cu mamaliguta alaturi de o portie sanatoasa de mujdei (totusi nu va recomand mujdeiul daca veti avea/sunteti la o intalnire romantica .

Etapa 5: Si la final un pont de la mine: ficatul se condimenteaza in ultimele minute de fierbere pentru a-si pastra fragezimea.



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 09/06/2015, 21:18

Ficatul de pui? Cum, e un singur ficat? Parca spuneai 500 g! Sau e de la un pui foarte mare? Pontul cu condimentatul il stie orice gospodina adevarata. Ea mai stie ca ficateii nu se spala cu apa ci doar eventual in lapte, pentru a nu se intari. Mujdeiul de usturoi nu e contraindicat la intalnirile romantice, daca ambii parteneri vor servi aceeasi mancare!

am gătit această rețetă
(0) (2) Abuz
Mrs.Green Foot
Răspuns Mrs.Green Foot:

Am ras cu pofta :))) Comentariul tau il vor aprecia cu siguranta gospodinele adevarate asa ca tine :)

5 / 5
Postat 11/05/2013, 11:18

Eu ma topesc dupa aceasta reteta ...Mmmm...Cu cat mai aromat sosul, cu atat mai mare placerea.
Domnului care scrie ca e bucatar de meserie....sa mai guste putin din gramatica si ortografia romana ,ca n-ar fi rau !

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 08/08/2015, 22:13

Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei oferte!

În fișierul atașat puteți vedea despre ce este vorba.

Cu deosebită stimă,

Numele dvs Elena Lascu
Telefonul 0722.599.156

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/08/2014, 20:15

Eu am plusat, am pus cam 300 ml de vin si putin cimbru iar in loc de pulpa de rosii am pus suc de rosii Olympia....a iesit EXCELENT!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
5 / 5Ambra
Postat 09/06/2015, 19:00

Mancare traditional romaneasca si atat de bunaca-ti vine s-o tot repeti si s-o recomanzi prietenilor Ah!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 13/04/2013, 12:41

Nu prea ie valabil ce ati postat sunt bucatar de meserie si am ancercat si io reteta voastra,ie nasoala

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 09/02/2016, 13:35

Super, super bun! Daca ar fi sa aleg o mancare preferata, asta ar fi! Niciodata nu da gres!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/03/2014, 11:29

Super buna!
Eu am mai pus si ciuperci ...imi plac foarte mult :)
Merita facuta reteta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (104)

Întrebări:


Video sugerat


Wrap cu pui


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale