Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Ficatei de pui cu sos de rosii si usturoi

(4.50/5 - 862 voturi)
100 comentarii



Ingrediente:

- 500 g ficatei de pui
- 2 cepe
- 1 morcov mic
- 200 ml pulpa de rosii
- 1 lingura vin rosu sec
- 6-7 catei de usturoi
- sare, piper
- ulei

Preparare:

Etapa 1: Ficatul de pui se spala si se curata de pielite, iar bucatile mai mari se taie in doua. Ceapa taiata marunt se caleste la foc iute in putin ulei, iar cand s-a mai inmuiat se adauga si ficateii scursi de apa.

Etapa 2: Cand ficateii s-au rumenit un pic se adauga pulpa de rosii, morcovul dat pe razatoarea mica, lingura de vin si aproximativ 100 ml apa. Se da focul mai incet si se lasa sa fiarba pana scade sosul (~20-25 minute). La sfarsit se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga usturoiul taiat in felii subtiri si se amesteca usor.

Etapa 3: Se stinge focul imediat si se lasa tocanita sa se odihneasca vreo 5 minute cu capacul pus.

Etapa 4: Serviti cu mamaliguta alaturi de o portie sanatoasa de mujdei (totusi nu va recomand mujdeiul daca veti avea/sunteti la o intalnire romantica .

Etapa 5: Si la final un pont de la mine: ficatul se condimenteaza in ultimele minute de fierbere pentru a-si pastra fragezimea.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

  • Calorii:
  • 230Kcal
  • 12%
  • Carbo:
  • 6.8g
  • 2%
  • Grăsimi:
  • 6.3g
  • 10%
  • Grăsimi sat.:
  • 1.3g
  • 7%
  • Proteine:
  • 34.8g
  • 70%
  • Fibre:
  • 2g
  • 8%
  • Zahăr:
  • 3.2g

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 232g

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Delicios foarte bun și ușor de făcut ☺☺mulțumesc! !!!

Postat 31/01/2016, 10:43 | am gătit această rețetă
5 / 5

Eu am plusat, am pus cam 300 ml de vin si putin cimbru iar in loc de pulpa de rosii am pus suc de rosii Olympia....a iesit EXCELENT!

Postat 02/08/2014, 20:15 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super, super bun! Daca ar fi sa aleg o mancare preferata, asta ar fi! Niciodata nu da gres!

Postat 09/02/2016, 13:35 | am gătit această rețetă
4 / 5

Super

Postat 21/10/2015, 11:24 | am gătit această rețetă
5 / 5

A iesit super :P

Postat 03/09/2015, 23:38 | am gătit această rețetă
5 / 5

Delicioasa.

Postat 28/08/2015, 11:41 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (100)

Întrebări:


Video sugerat


Wrap cu pui


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: