Petitchef

Friptura de porc impanata cu cartofi taranesti

Felul principal
8 porții
30 min
3 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu cateii de usturoi.
    Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
    Carnea se va infasura cu o ata mai graoasa, de mai multe ori, sa-si pastreze forma la cuptor.
    Intr-o tava se pune cescuta de ulei, se pune carnea si se adauga un pahar cu apa.
    Se pune folie de aluminiu deasupra si se introduce la cuptor.
    Dupa o ora se va scoate folia de aluminiu si se intoarce carnea.
    Se mai lasa la cuptor inca o ora.
    La jumatetea timpului (dupa 30 minute), se va intoarce din nou carnea, stropinduse si cu sosul din tava.

    Se scoate din cuptor, se taie felii groase.

    Cartofii se curata de coaja, se taie in doua, apoi in felii de ½ cm. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierbt doar pe jumatate.
    Intre timp se curata ceapa si se taie fideluta. Se pune la calit in ulei, se tine pana capata o culoare aurie, dupa care se adauga costita afumata, taiata feliute subtiri si inguste. Se mai tin pe foc ~ 15 minute, dupa care se adauga bulionul indoit cu putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper.

    Intr-o cratita, se pun jumatate din cartofi, apoi jumatate din compozitia cu ceapa si costita, iar cartofi, iar ceapa cu costita.
    Se dau la cuptor pentru aproximativ o ora.


Întrebări:




Comentarii (40):

29/12/2013

K

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Theodora, 27/12/2013

Este o reteta SUPERRRRRR. OK!!!!!!!!!!!NU ESTE BUNA PENTRU OAMENII. CU FITE. GASESC MOTIVE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/11/2013

Gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/10/2016

Carnea nu se intoarce daca se pune pe cartofi .adaug de la inceput 1/2 ltri bere sau vin rosu indoit cu apa[total 500 ml]In niciun caz sosul cu ceapa si bulion!cartofi taranesti?poate circiumaresti!

(0) (0) Abuz
27/12/2015

Cum adica e "impanata cu cartofi", vezi titlul! O friptura se impaneaza cu usturoi sau cu slanina; NU CU CARTOFI!

(0) (0) Abuz
ciobanu_t2013
ciobanu_t2013, 30/12/2014

Asa si asa

(0) (0) Abuz
givarom, 28/12/2014

Excelenta !

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
27/12/2014

F.buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
Cartofi zdrobiți cu pătrunjel, garnitura ideală!
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează