Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura de porc la tava

(4.46/5 - 1251 voturi)
104 comentarii


Ingrediente:

- 1 kg cap de piept de porc
- 2 linguri unt (sau untura)
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- tarhon
- sare si piper dupa gust
- patrunjel, marar

Preparare:

Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...

Detalii suplimentare gasiti pe
http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/friptura-de-porc-la-tava.html


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Foarte sanatoasa, cu multa untura si mai ales daca punem si osanza de porc, un deliciu!

Postat 26/12/2015, 12:03
5 / 5

Foartegustoasa

Postat 13/09/2015, 12:13 | am gătit această rețetă
5 / 5

Invata Acum GRATUIT Sa Faci Bani cu un Sistem Foarte Simplu
Sistemul The Pirate Trader iti arata Absolut Gratuit cum sa faci bani
online cu o metoda foarte simpla si legala. Intra acum pe site:
www.thepiratetrader.ro/aff051.html

Postat 28/03/2015, 23:43
5 / 5

F.buna

Postat 21/03/2015, 20:04 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super bunaaaaaa

Postat 09/01/2015, 08:35
4 / 5

O reteta simpla pentru o friptura buna

Postat 09/01/2015, 08:33
...click aici pentru a vedea toate comentariile (104)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei