Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura de porc la tava

(4.47/5 - 1020 voturi)

91 comentarii

Friptura de porc la tavaTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 2 2 ore
Gata în: 2 h, 30 m
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

- 1 kg cap de piept de porc
- 2 linguri unt (sau untura)
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- tarhon
- sare si piper dupa gust
- patrunjel, marar
Preparare:

Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...

Detalii suplimentare gasiti pe
http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/friptura-de-porc-la-tava.html



Imprimer cette page
de Gatind cu Mira (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

Nicolae
5 / 5

...

|
4 / 5

Retetele sunt foarte bune!

| i cooked this recipe
5 / 5

Delicios

|
2 / 5

Din cate condimente sunt pe lume , ai gasit tocmai tarhonul? Muream si nu stiam ca e bun la friptura de porc!!!!? Mai degraba as fi pus apropape orice altceva : salvie, cimbru , coriandru , chimen sau chiar rozmarin , dar nu tarhon!

3 / 5

Arata minunat aceasta friptura de porc si cu siguranta este si gustoasa.

5 / 5

Buna foarte buna

... click aici pentru a vedea toate comentariile (91)

Rețete inrudite


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Bascute cu dulceata

Bascute cu dulceata
dezgustător
delicios