Friptura de porc la tava

(4.46/5 - 1256 voturi)
104 comentarii


Ingrediente:

- 1 kg cap de piept de porc
- 2 linguri unt (sau untura)
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- tarhon
- sare si piper dupa gust
- patrunjel, marar

Preparare:

Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...

Detalii suplimentare gasiti pe
http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/friptura-de-porc-la-tava.html



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5kermita
Postat 16/01/2014, 10:06

Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
Primesti Bani sa vizualizezi reclame!
Beneficiezi de Mega Avantaje oferite de Brand-uri cunoscute, doar prin intermediul platformei MailDirect!
Primesti cumulat Bani si Beneficii Unice!
Esti propriul tau sef!
Acces la contul tau oricand, in timp real!
Castigi bani pasiv, de pe urma echipei tale!
Nu este necesar sa instalezi ceva pe calculatorul tau!
Nimic mai adevarat!

Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite, ACUM, MailDirect TE PLATESTE sa urmaresti reclamele tutror Brand-urilor partenere.

Astfel Castigi Bani si Beneficii Unice, ce constau in reduceri, oferte si mega promotii oferite de brand-urile partenere.

Inscrie-te acum si beneficiaza INSTANT de noul tau STATUT! Acela de Membru MailDirect!
click pe link http://www.maildirect.ro/inregistrare/66815954032f73be6acb187773494557

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/11/2012, 14:49

UNTUL ,VINUL, CONDIMENTELE SINT OK. EU AS FI DE PARERE CA FRIPTURA SA FIE INABUSITA( 1 CANA DE 200 ML APA). ULTERIOR, CA SA NU NE FACEM PROBLEME INUTILE SE SCOATE IMEDIAT CARNEA DIN SOS. ACESTA SE LASA LA FRIGIDER 12-18H SI APOI SE INLATURA CRUSTA DE PE SOS. ULTERIOR SE INCALZESTE SI SOSUL SI FIECARE ISI ADAUGA DUPA GUST. SI, DUPA ACEASTA FRIPTURA FACETI MISCARE/SPORT DACA VRETI SA MINCATI GUSTOS SI SA FITI SANATOSI!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/11/2012, 09:06

Usor de facut pt. incepatori.nu sunt mare fan preparate cu carne, dar referitor la grasimea care se adauga la gatit aceasta fragezeste carnea, iar sosul rezultat eu nu-l folosesc niciodata , doar carnea scoasa din tava.tot respectul meu pt. toti oamenii care gatesc si sunt preocupati de sanatatea lor si a celorlalti.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/04/2014, 18:05

E fain si economic.Noi ardelenii apreciem acest fel de mancare!Atentie!Din cap de piept de porc ,printre altele se face celebra FRIPTURA DE TURDA( Tordai pecsenye).partea mai grasa!Iti dai copiii si nevasta afara sa-ti najunga doar tie!!!!

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 17/07/2014, 09:42

Din cate condimente sunt pe lume , ai gasit tocmai tarhonul? Muream si nu stiam ca e bun la friptura de porc!!!!? Mai degraba as fi pus apropape orice altceva : salvie, cimbru , coriandru , chimen sau chiar rozmarin , dar nu tarhon!

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 28/03/2015, 23:43

Invata Acum GRATUIT Sa Faci Bani cu un Sistem Foarte Simplu
Sistemul The Pirate Trader iti arata Absolut Gratuit cum sa faci bani
online cu o metoda foarte simpla si legala. Intra acum pe site:
www.thepiratetrader.ro/aff051.html

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 21/05/2012, 15:20

Ceea ce am scris pentru friptura de pui,, este valabil si pentru aceasta friptura de porc. Rezidurile din carne,, va ramine in sosul de la friptura. Va iesi o catastrofa

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 15/12/2013, 11:35

Dap....am gatit-o, dar am luat reteta de pe alt site. E simpla si accesibila si iese foarte gustoasa. Se pot adauga mai multe mirodenii.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (104)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale