Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Friptura de porc la tava

(4.46/5 - 1251 voturi)
104 comentarii



Ingrediente:

- 1 kg cap de piept de porc
- 2 linguri unt (sau untura)
- 4-5 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- tarhon
- sare si piper dupa gust
- patrunjel, marar

Preparare:

Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...

Detalii suplimentare gasiti pe
http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/friptura-de-porc-la-tava.html


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Foartegustoasa

Postat 13/09/2015, 12:13 | am gătit această rețetă
5 / 5

F.buna

Postat 21/03/2015, 20:04 | am gătit această rețetă
1 / 5

Eu am facut aceasta reteta, dar cand sa o gust mirosea a chizda ...de ce ?

Postat 03/10/2014, 16:20 | am gătit această rețetă
4 / 5

Retetele sunt foarte bune!

Postat 17/07/2014, 11:33 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent!!!

Postat 30/04/2014, 09:19 | am gătit această rețetă
4 / 5

Buna de tot .am, pregatit-o

Postat 19/01/2014, 12:26 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (104)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: