Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Lasagna cu carne tocata

(3.53/5 - 32 voturi)
2 comentarii



Ingrediente:

- 1 ceapa
- 1 cutie (500 g) cu rosii in bulion
- 2-3 linguri bulion
- 1-2 catei de usturoi
- 700 g carne tocata
- vegeta
- sare, piper
- oregano
- cimbru
- 4 linguri margarina
- 100 g faina
- 1l lapte
- cascaval ras

Preparare:

Etapa 1: Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie sau cratita, inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.
Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute.

Etapa 2: Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordinea urmatoare: sos, lasagna, sos plus sos de carne.

Etapa 3: Se repeta operatiunea de 3 ori. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Intr-o astfel de reteta , ordinea in care sunt puse ingredientele in sosul de carne este foarte importanta.
Vegeta, margarina,cascavalul nu au ce cauta in reteta.

Postat 30/09/2011, 14:11
bingostar64
5 / 5

Super
multumesc

bingostar64 | Postat 07/01/2010, 10:51

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Retete cu carne tocataRetete cu carne tocataOrezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: