Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Lasagna cu carne tocata

(3.53/5 - 32 voturi)
2 comentarii

Ingrediente:

- 1 ceapa
- 1 cutie (500 g) cu rosii in bulion
- 2-3 linguri bulion
- 1-2 catei de usturoi
- 700 g carne tocata
- vegeta
- sare, piper
- oregano
- cimbru
- 4 linguri margarina
- 100 g faina
- 1l lapte
- cascaval ras

Preparare:

Etapa 1: Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie sau cratita, inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute.
Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute.

Etapa 2: Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordinea urmatoare: sos, lasagna, sos plus sos de carne.

Etapa 3: Se repeta operatiunea de 3 ori. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Intr-o astfel de reteta , ordinea in care sunt puse ingredientele in sosul de carne este foarte importanta.
Vegeta, margarina,cascavalul nu au ce cauta in reteta.

Postat 30/09/2011, 14:11
bingostar64
5 / 5

Super
multumesc

bingostar64 | Postat 07/01/2010, 10:51

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)