Petitchef

Lasagna cu Ciuperci

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Sos bechamel:

Preparare

  • Incepem sa pregatim sosul bechamel si punem la incalzit laptele. Separat, intr-un vas cu fundul gros topim untul, la foc mediu, dupa care adaugam faina si amestecam repede ca sa se omogenizeze si sa nu se faca cocoloase. Dam focul la minim si amestecam mereu, timp de 2 - 3 minute. Apoi turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand mereu.
  • Adaugam sare si cateii de usturoi zdrobiti usor, adica sa fie inca intregi si dam focul spre mediu pana cand incepe sa fiarba, amestecand din cand in cand. Dam focul la minim si lasam sa clocoteasca usor timp de 10 minute, amestecand cateodata. Cand e gata, scoatem cateii de usturoi, adaugam piperul si lasam sosul deoparte.
  • E timpul pentru sosul "bolognese" de ciuperci. Intr-un vas incapator incingem 2 - 3 linguri de ulei de masline si calim pentru cateva minute ceapa tocata marunt. Adaugam ciupercile taiate felii, rosiile tocate marunt impreuna cu sucul din conserva, sare, piper si busuioc.
  • Lasam sa fiarba vreo 10 - 15 minute, iar daca sosul scade prea mult, adaugam apa. La final trebuie sa fie destul de lichid, cum se vede in poza de mai jos.Acum e timpul sa asamblam toate ingredientele. Noi am folosit paste Monte Banato, care nu necesita fierbere si sunt foarte bune. Ungem o tava cu unt si turnam jumatate din sosul bechamel. Asezam 4 foi de lasagna, apoi jumatate din ciuperci, si o treime din cascavalul razuit.
  • Asezam alt strat de foi, restul de ciuperci, cascaval. Punem ultimul strat de foi, turnam restul de sos bechamel si presaram pe deasupra restul de cascaval. Dam la cuptorul incins la 180 de grade timp de 30 de minute.
  • Eventual puteti acoperi cu o folie de aluminiu tava in primele 15 minute, dar iese bine si daca o lasati descoperita de la inceput.Este foarte buna calda si are aproximativ 160 calorii la 100 de grame.

Rețete inrudite

YouTube

Lasagna cu dovlecei



Poze

Lasagna cu Ciuperci
Lasagna cu Ciuperci - poza 2
Lasagna cu Ciuperci - poza 3
Lasagna cu Ciuperci - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

07/01/2014

Super de buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/03/2014

Super delicioasa!!!!

(0) (0) Abuz
25/10/2013

Trebuie sosul sa fie lichid ca foile sa se inmoaie , altfel pot ramane un pic tari pe la jumatatea lasagnei si nu prea mai ai ca sa faci.

(0) (0) Abuz
16/10/2013

>:-(

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se prepară foile de lasagna în casă?
Cum se prepară foile de lasagna în casă?
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează