Petitchef

Lasagna

Felul principal
4 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Sos ragu:

Sos bechamel:

Preparare

  • Taiat ceapa marunt si calit in cateva linguri de ulei. , folosit ulei de masline, cu toate ca stiu ca are temperatura de ardere mai scazuta si este recomandat mai mult la salate si alte asemenea, insa zis sa ma pastrez in zona italiana
    Adaugat usturoiul pisat si morcovul ras si lasat pe foc la calit pana au prins putina culoare.
  • Adaugat carnea tocata si lasat pe foc pana s-a deschis la culoare.
    Adaugat vinul si tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit.Se adauga bulionul (cu bucati de rosii de preferinta), pasta de tomate, foaia de dafin si crenguta de rozmarin si se acopera. Se tine pe foc in jur de 30 de minute, pana carnea
    devine frageda.
  • Scoateti dafinul si rozmarinul si adaugati sare, piper, oregano si busuioc. pus smantana si mai lasat in jur de 10 minute pe foc.Pentru sosul bechamel am topit untul, adaugat faina amestecand incontinuu sa nu faca cocoloase, dupa care am adaugat laptele si lasat pe foc sa fiarba in jur de 10 minute pana a disparut gustul de faina. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
  • Intr-o tava unsa cu unt pus foile de lasagna (proaspete!), adaugat un strat de sos ragu, un strat sos bechamel si am presarat parmezan ras. repetat operatiunea de doua ori (trei straturi).
    La final, peste ultimul strat de sos bechamelsarit parmezanul si adaugat din abundenta mozzarela rasa.
  • Dat la cuptor, 180 grade Celsius pentru 35-40 de minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica.
    Asa arata o sectiune, imediat dupa ce am scos-o din cuptor. Nu mai trebuie sa spun ca stateam ca doi ratoi si suflam in lasagna ca era fierbinte si gustam din ea, si suflam din nou si iar mancam, acolo pe loc.


Poze

Lasagna
Lasagna - poza 2
Lasagna - poza 3
Lasagna - poza 4
Lasagna - poza 5
Lasagna - poza 6
Lasagna - poza 7
Lasagna - poza 8
Lasagna - poza 9
Lasagna - poza 10

Întrebări:

Daca am foi lasagna cumparate din comert trebuie sa le fieb mai intai?

Răspuns:

Nu este nevoie de fierbere




Comentarii:

ursache, 12/02/2021

Wow

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 16/07/2019

Arata superb, si nu ma indoiesc ca si gustul e pe masura. O voi gati-o, cu siguranta. Grazzie!

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău:iamiiii iamiiiii

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Sper sa mi iasa si mie...

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Arata f.bine am s-o incerc f. curand

(0) (0) Abuz
paulyk
paulyk, 14/02/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se prepară foile de lasagna în casă?
Cum se prepară foile de lasagna în casă?
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează