Petitchef

Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc (reteta video)

Este o mancare cu gust dulce-acrisor de castraveti si cu aroma imbietoare de la condimentele pe care le-am adaugat.
Urmariti filmul nostru si gatiti impreuna cu noi !!

Felul principal
8 porții
15 min
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc (reteta video)
    Taiem carnea cuburi potrivite, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o punem intr-o tigaie sa se rumeneasca putin.
    Ceapa o calim cu putin ulei, adaugam ardeiul gras dupa care adaugam carnea, completam cu putina apa si lasam sa fiarba pana este aproape fiarta carnea.
  • Etapa 2 - Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc (reteta video)
    Dupa ce carnea a fiert adaugam castravetii taiati rondele, sucul de rosii, condimentam si lasam sa mai fiarba cateva minute. Pentru a ingrosa putin sosul mancarii noastre am folosit 2 linguri de amidon alimentar, dizolvat intr-un pahar cu apa rece si am mai lasat putin mancarea sa fiarba.
    La final adaugam patrunjelul verde.
  • Farfuria noastra s-a inveselit cu o mancare delicioasa, plina de culoare si aroma. Se serveste alaturi de o salata la fel de colorata de ardei copti cu putin usturoi.


Întrebări:




Comentarii (23):

24/01/2017

Da, e foarte buna , o stiu de la mama , de la bunica . Dar - mare grija sa nu fie prea sarati/ acri castravetii ; apoi sigur -trebuie caliti inainte taiati felioare ( asa facea mama ) . Si se pune vin si , desigur , scazuta in cuptor . Mararul si patrunjelul absolut necesare .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2015

Este o mancare buna ! O fac si eu , o stiu de la mama . Atentie , daca sunt prea acri sau prea sarati castravetii trebuie sa ii tineti in apa in prealabil. Si nu mai puneti sare decat cu mare " grija". Eu ii si prajesc putin inainte ( taiati feliute). La final , bag mancarea la cuptor sa scada frumos si ii pun si un strop de vin . Da , folosesc marar +/- patrunjel.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2017

E foarte buna, si eu o fac e mult timp, doar ca eu tai castravetii felii si-i fierb bine inainte de a-i pune in mancare.( cel putin 1/2 ora).

(0) (0) Abuz
23/01/2017

O fac cel puțin de doua ori pe an.Nici o cunoștința de a mea n-a știut de asemenea Bunăciune.eu o stiu de la mama mea secret ca e din Basarabia

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 23/01/2017

Se poate pregati cu orice fel de carne,verdeata se pune dupa cum va place,dar o combinatie 1/2 marar si patrunjel ar fi excelenta.De asemenea f.nimerit este si oregano un condiment f.bun.

(0) (0) Abuz
Ambra, 13/10/2015

Mancarea arata mult mai bine daca taiem castravetii pe lung si farte important ca sa inlaturam orice surplus de sare sau acru ii dam intr-un clocot si strecuram apa dupa care ii adaugam in mancare.

(0) (0) Abuz
13/10/2015

EXCELENTĂ.CORNELIU P.ONEŞTI.

(0) (0) Abuz
bordea_i2015, 16/09/2015

Asta da reteta!

(0) (0) Abuz
23/04/2014

Super tare

(0) (0) Abuz
23/04/2014

Fac mancarea de cand ma stiu, dar adaug tarhon

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Salata de castraveti cu sos de iaurt
Salata de castraveti cu sos de iaurt
2 porții
5 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează