Mancare de linte

De HeArT
(4.29/5 - 627 voturi)
68 comentarii


  • MANCARE DE LINTE
  • MANCARE DE LINTE, Poza 2
  • MANCARE DE LINTE, Poza 3
  • MANCARE DE LINTE, Poza 4
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 cana de linte
- 1 ceapa
- 2 ardei(rosu si galben)
- 1 morcov
- 1 batz de telina
- 2 rosii
- sare,vegeta,piper,coriandru
- 1 catel de usturoi
- marar si patrunjel

Preparare:

Etapa 1: Se toaca zarzavatul legumele se calesc in ulei cu putin unt,apoi se add lintea si se mai caleste 1 min.

Etapa 2: Se pune apa si se acopera cu capacul,lasand sa fiarba la foc mic cand s-a fiert totul,se potriveste de sare,vegeta,piper,coriandru +1 catzel de usturoi tocat marunt,mai da 1-2 clocote,apoi se ia de pe foc si se add + mararul si patrunjelul !se serveste cu salata de rosii sau castraveti!


Printează paginaAdaugă la favorite
De HeArTHeArT

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 22/10/2012, 17:59

Reteta e buna,pacat ca actualmente romanii nu mai stiu sa scrie.analfabetism total.se scrie ´´bat´´ nu ´´ batz´´.baga-ti batz-ul in c..r

(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 06/09/2016, 03:02

Am gatit, a fost foarte bun, doar ca eu nu folosesc vegeta
prefer sa pun zarzavat uscat
ii da gust la fel ca vegea si nu are chimicale

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/02/2013, 20:17

Este foarte foarte buna. e prima data cand gatesc linte, si cred ca deacum incolo o voi face foarte des. excelenta reteta!

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 18/09/2012, 16:20

Trebuie precizat daca lintea se pune fiarta, cat se lasa la fiert, cand se pune sarea, etc.....

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/08/2012, 11:44

Este super reteta am facut-o si eu si a placut tuturor din casa -felicitari

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/07/2012, 06:01

Foarte buna reteta, si eu pregatesc lintea in acest mod de lucru.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/12/2012, 16:26

Mi se pare excelenta, acuma gatesc si eu de Anul Nou !!!!

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 30/12/2011, 21:04

Se serveste de Anul Nou cu carnati afumati si prajiti

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (68)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale