Mancare de naut indiana

(4.39/5 - 230 voturi)
27 comentarii


Ingrediente:

1 1/2 cani naut uscat sau 2 conserve naut deja fiert

1 ceapa

2 rosii

2 chilli verzi

2 pastai cardamon

2 cuisoare

1 bat mic de scortisoara

1 mana caju

1 bucatica ghimbir proaspat

1 lingurita chimen seminte

1 chilli rosu uscat

1 lingurita turmeric

2 lingurite piper cayenne

2 + 2 linguri ulei (sau Ghee)

verdeata

Preparare:

Etapa 1: n aceasta reteta puteti folosi fie naut uscat, fie naut la conserva, deja fiert.

Daca folositi naut uscat, atunci trebuie sa-l puneti la inmuiat peste noapte sau macar 4 ore. Apoi scurgeti apa si il puneti in oala cu presiune, cu putina apa si 1/2 lingurita turmeric. Fierbeti-l bine, insa nu intr-atat incat boabele sa se sfarame. Scurgeti apa si lasati-l deoparte.

Etapa 2: Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei la incalzit si adaugati chilli verzi taiati, cardamon, cuisoare, scortisoara. Tineti pe foc si amestecati cam 20 secunde.

Apoi adaugati ceapa tocata. Gatiti pana ceapa devine translucida.

Etapa 3: Adaugati rosiile tocate, turmeric, piper cayenne. Mai gatiti 4-5 minute (daca folositi rosii de la conserva e nevoie numai de 2 minute).

Lasati sa se racoreasca 10 minute.

Etapa 4: Apoi mixati impreuna cu caju si ghimbir cu mixerul vertical sau in blender.

Etapa 5: Intr-o oala puneti restul de ulei la incalzit si apoi puneti semintele de chimen si chilli-ul rosu uscat. Dupa 10 secunde rasturnati nautul cu pasta. Adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita (cam 1 cana). Puneti si sare si aduceti la punctul de fierbere.

Tineti pe foc inca 5 minute.

Gata! Presarati verdeata si serviti.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 28/08/2015, 12:20

Ce pasam in blender? doar caju cu ghimbir, sau si nautul? ca nu e clar deloc! chiar nu sunteti in stare sa scrieti o reteta clar? e asa de greu? atunci lasati-va de meserie!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/02/2015, 18:04

Am gatit dupa aceasta retete de cateva ori cu o singura modificare,am adaugat si linte.De fiecare data mi-a iesit pe gustul meu,picanta si delicioasa.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 06/08/2016, 13:41

Frate zici ca vorbesti pentru indieni ,ai ingrediente si se le puate zice an romana ,(mana caju,) si altele traducele cu google si punele an romana .

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 28/08/2015, 11:33

Cum adica sa rastorn nautul cu pasta? Rețeta nu a fost gatita ci doar tradusa (prost) de undeva.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/03/2013, 16:27

Este extraordinar de buna! gustul exact ca cel de la restaurant! Va multumesc!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/01/2012, 06:52

Grozava,ador nautul,scortisoara.....exotica reteta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/05/2013, 14:26

Cautam o reteta pentru prepararea nautului!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 27/01/2015, 09:13

Pare a fi tare buna , este bine sa incercam

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (27)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale