Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Mancare de naut indiana

(4.37/5 - 211 voturi)

26 comentarii
Mancare de naut indianaTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 5 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 25 minute
Dificultate: Ușor
Printează pagina
Ingrediente:

1 1/2 cani naut uscat sau 2 conserve naut deja fiert

1 ceapa

2 rosii

2 chilli verzi

2 pastai cardamon

2 cuisoare

1 bat mic de scortisoara

1 mana caju

1 bucatica ghimbir proaspat

1 lingurita chimen seminte

1 chilli rosu uscat

1 lingurita turmeric

2 lingurite piper cayenne

2 + 2 linguri ulei (sau Ghee)

verdeata
Preparare:

Etapa 1: n aceasta reteta puteti folosi fie naut uscat, fie naut la conserva, deja fiert.

Daca folositi naut uscat, atunci trebuie sa-l puneti la inmuiat peste noapte sau macar 4 ore. Apoi scurgeti apa si il puneti in oala cu presiune, cu putina apa si 1/2 lingurita turmeric. Fierbeti-l bine, insa nu intr-atat incat boabele sa se sfarame. Scurgeti apa si lasati-l deoparte.

Etapa 2: Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei la incalzit si adaugati chilli verzi taiati, cardamon, cuisoare, scortisoara. Tineti pe foc si amestecati cam 20 secunde.

Apoi adaugati ceapa tocata. Gatiti pana ceapa devine translucida.

Etapa 3: Adaugati rosiile tocate, turmeric, piper cayenne. Mai gatiti 4-5 minute (daca folositi rosii de la conserva e nevoie numai de 2 minute).

Lasati sa se racoreasca 10 minute.

Etapa 4: Apoi mixati impreuna cu caju si ghimbir cu mixerul vertical sau in blender.

Etapa 5: Intr-o oala puneti restul de ulei la incalzit si apoi puneti semintele de chimen si chilli-ul rosu uscat. Dupa 10 secunde rasturnati nautul cu pasta. Adaugati apa pentru a obtine consistenta dorita (cam 1 cana). Puneti si sare si aduceti la punctul de fierbere.

Tineti pe foc inca 5 minute.

Gata! Presarati verdeata si serviti.



Printează pagina
De cloudpearl (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5

Ce pasam in blender? doar caju cu ghimbir, sau si nautul? ca nu e clar deloc! chiar nu sunteti in stare sa scrieti o reteta clar? e asa de greu? atunci lasati-va de meserie!

Postat 28/08/2015, 12:20
1 / 5

Cum adica sa rastorn nautul cu pasta? Rețeta nu a fost gatita ci doar tradusa (prost) de undeva.

Postat 28/08/2015, 11:33
5 / 5

Am gatit dupa aceasta retete de cateva ori cu o singura modificare,am adaugat si linte.De fiecare data mi-a iesit pe gustul meu,picanta si delicioasa.

Postat 23/02/2015, 18:04 | am gătit această rețetă
4 / 5

Pare a fi tare buna , este bine sa incercam

Postat 27/01/2015, 09:13
5 / 5

Folosesc si eu reteta, un deliciu

Postat 30/12/2014, 21:49
5 / 5

Grozav, delicios1

Postat 29/06/2014, 21:09
...click aici pentru a vedea toate comentariile (26)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?



Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)